2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Fordított és nyert a VESC

2021. január 31. 11:42
A VESC női röplabdacsapatának kétszettes hátrány után egyenlítenie, majd megnyernie is sikerült az érdi Delta elleni hazai derbijét az NB II szombati játéknapján.

Hazai megmérettetés várt szombaton városunk másodosztályban szereplő női röplabdacsapatársa. A Szokolikné Kalmár Judit vezette VESC az ötödik fordulóban a Delta csapatát látta vendégül az Egyetemi Tornacsarnok zárt kapui mögött.

Izgalmas meccsen nyert a VESC (archív fotó)Izgalmas meccsen nyert a VESC (archív fotó)

Nem kezdődött jól az összecsapás a hazaik számára: az első után (20-25) a második szettet (13-25) is behúzták a vendégek. A bakonyi hölgyek ezt követően viszont feltámadtak: sorozatban három szettet nyerve végül a mérkőzést is behúzták parádéval (3-2).

Női röplabda NB II nyugati A csoport, 5. forduló:
VESC–Deltra RSE 3-2 (20-25, 13-25, 25-23, 25-13, 15-5)
 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, zárt kapuk mögött.

Így értékeltek a hazaik

Szokolikné Kalmár Judit vezetőedző: – Nagyon leblokolltak a találkozó elején a lányok. Próbáltam variálni a formációkkal, de nem volt egyszerű dolgom, úgy éreztem, ebből a gödőrből nincs kiút. Az utolsó formációnk azonban meghozta a gyümölcsét: meccsben tudtunk maradni. Fej-fej melletti küzdelem következett, koncentráltságunk végül győzelmet eredményezett.

Májusi Dóra: – Sajnos döcőgösre sikeredett részünkről az első két szett, kapkodtunk, kevésbé voltunk koncentráltak. Amikor azonban elérkezett a harmadik szett, tudtuk, már nem hibázhatunk. Odafigyeltünk, elkezdtünk nyugodtan játszani, amelynek köszönhetően a végén fordítanunk is sikerült.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB II, 2020/2021 helyosztó 2021. május 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE TTK 3-0
röplabda Női röplabda NB II, 2021/2021 osztályozó 2021. május 15. 16:00 Pécs, TTK Tornacsarnok PTE-PEAC VESC 0-3
röplabda Női röplabda NB II döntő, 2020/2021 2. 2021. május 8. 19:00 Budapest, Honvéd Csarnok Kispest SE VESC 3-1
előző események betöltése

További cikkek

Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
A CoreComm-VESC Veszprém legmagasabban jegyzett női csapata lett azzal, hogy kivívta a röplabda élvonalban való szereplési jogot. Igaz, a bajnokság csak októberben kezdődik, de megkerestük Szokolikné Kalmár Judit vezetőedzőt, hogy állnak jelenleg a munkával.
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
A VESC női röplabdacsapata a CoreComm SI támogatásával vág neki az élvonal 2021/2021-es kiírásának. Szokolik Gergely ügyvezetőtől megtudhattuk, a csapat új otthona a Táncsics iskola tornacsarnoka lesz, játékosok tekintetében pedig öt lehetséges érkezővel lehet számolni.
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Városunk női röplabdacsapata az osztályozón aratott kettős győzelmével kivívta a jogot a jövő évi, élvonalban való szereplésre. A klub ügyvezetőjétől, Szokolik Gergelytől lapunk megtudhatta, a VESC nem mondott le a lehetőségről: névadó szponzora és új otthona lesz a csapatnak, valamint együttműködési szerződés kialakításán is dolgoznak egy hazai alakulattal.
Feljutott a VESC az élvonalba!
Feljutott a VESC az élvonalba!
Miután a PTE elleni második osztályozó mérkőzést is 3-0-ra megnyerte a VESC, Szokolikné Kalmár Judit csapat kivívta a jogot, hogy jövőre az I. osztályú röplabda-bajnokságban szerepelhessen.
VESC: egyetlen lépés az NB I
VESC: egyetlen lépés az NB I
A VESC női röplabdacsapata tükörsima, 3-0-s diadalt aratott a PTE otthonában szombaton, egyúttal hatalmas lépést téve a jövő évi NB I-es szereplés irányába.