Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Várja leendő diákjai jelentkezését a Snétberger Központ

2021. február 15. 15:11
Elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 11. évfolyamára. Az idén jubileumát ünneplő Snétberger Program keretén belül hatvan hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal kezdheti meg tanulmányait júniusban a Nemzeti Tehetség Központ felsőörsi központjában. A járványhelyzetre való tekintettel idén online formában várják a bemutatkozó videókat a www.meghallgatunk.hu oldalon 2021. április 30-ig.

A zenei tehetségek felkutatásában nincs megállás, hiszen elindult a jelentkezés a Snétberger Program nyáron kezdődő ösztöndíjas kurzusára. Idén is várják azoknak a tehetséges, hangszeren játszó vagy énekes, elsősorban roma fiataloknak a jelentkezését, akik már elmúltak 12 évesek, de még nem töltötték be a 22. életévüket. A kialakult járványhelyzet miatt, a személyes meghallgatás helyett a fiatalok bemutatkozó videóval pályázhatnak 2021. április 30-ig a www.meghallgatunk.hu oldalon.

A Nemzeti Tehetség Központ zászlóshajójának számító programban, a kezdetek óta minden esztendőben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal tökéletesítette zenei tudását. „A Snétberger Program Novák Katalin, családokért felelős miniszter támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program keretében valósul meg. A kurzusra felvételt nyert diákoknak a képzés a Programnak köszönhetően teljesen ingyenes. A 12 hetes jazz és klasszikus zenei képzésre Felsőörsön kerül sor” – hangsúlyozta Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője.

A Snétberger Program 2021-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. „A jubileumi év mérföldkő számunkra. 10 évvel ezelőtt egy olyan programot indítottunk el, amely a roma és hátrányos helyzetű fiatal tehetségek zenei képzésének jelentős változását hozta el. Reméljük, hogy a pandémia hamarosan elcsitul és nyáron egy különleges, kiemelkedő zenei koncerttel, méltóképpen tudjuk megünnepelni a jubileumot.” – tette hozzá Snétberger Ferenc, a Snétberger Zenei Tehetség Központ zenei- és művészeti igazgatója, a Snétberger Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

A programban elismert művészek és mentorok dolgoznak azon, hogy a diákok a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, önismeretet és elérhető célokat kapjanak. A 10 év alatt közel 800 jelentkezőt hallgattak meg, 300 diák végezte el kurzusaikat és 100 órányi koncertet adtak évente, tapasztalatszerzési lehetőséget teremtve ezzel a fiatal tehetségek számára.    

vehir.hu
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.