Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Így rendezd be harmonikusan a babaszobát

2021. február 16. 8:51

A gyerekszoba berendezése mindig izgalmas feladat a szülők számára. Fontos, hogy a szoba szép legyen és nyugalmat árasszon. Emellett érdemes a célszerűséget is szem előtt tartani. A bútorok praktikus elrendezése megkönnyíti a babaápolást is, a hasznos kiegészítők pedig még harmonikusabbá teszik a gyerekek birodalmát.

Legyen nyugodt a baba pihenése

Az újszülöttek sok időt töltenek az ágyukban. A picik kiegyensúlyozott fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. Mi is segíthetünk ebben a babáknak, ha biztosítjuk számukra a nyugodt körülményeket. 

A kiságyat igyekezzünk ne az ablak alá elhelyezni. Ugyancsak kerüljük a huzatos helyeket, nehogy megfázzon a gyermekünk. Ha a baba csendet igényel, ezt akkor is biztosítsuk számára, ha nagyobb testvér is van a családban. A babaszoba ne legyen átjáró két helyiség között. Mi, felnőttek is szeretünk nyugodtan aludni. Ez a babák esetében még inkább így van.

A pelenkázóasztal praktikus elhelyezése

A készen kapható babaszoba-garnitúrákban a pelenkázó és a kiságy egymás mellett vannak. Ha külön vásároljuk meg a két bútordarabot, akkor is érdemes erre törekednünk a babaszoba berendezésénél. Ha reggel ébred a csemeténk, legtöbbször az az első, hogy pelenkát cserélünk. Sőt, ez gyakran éjszaka is előfordul. 

Sokkal könnyebb dolgunk van, ha nem kell átvinnünk a picit a szoba egyik végéből a másikba. Különösen igaz ez, ha a baba kiságyának az oldalán zsebes tároló van rögzítve. Ezt könnyedén elérjük, ha a pelenkázást a babaágy mellett bonyolítjuk.

A babaszoba textilkiegészítői

Barátságosabbá és meghittebbé varázsolják a babaszobát a különböző babatextil-kiegészítők. Legyen szó egy aranyos, mintás falvédőről vagy a kiságyban rögzíthető rácsvédőről, jó szolgálatot tesznek ezek a babaholmik. 

Klasszikus, békebeli hangulatot kölcsönöznek a szobának a különböző, kiságy köré helyezhető baldachinok. Ezek a kiegészítők nem csak szépek, hasznosak is. Óvják a babát a portól, a rovaroktól, és még inkább hozzájárulnak a nyugalmukhoz. 

Az óriás baldachinokat a plafonra is rögzíthetjük. Ezeket a nagyobb gyerekek szobájában is felfüggeszthetjük, kiváló búvóhelyül szolgálhat. Ha textilterméket vásárolunk gyermekünknek, válasszunk bababarát anyagokat. Az ÖKO-TEX 100-as tanúsítvánnyal ellátott anyagok biztosan nem okoznak bőrirritációt a legkisebbeknél sem.

Játéktárolók a rend szolgálatában

Már az egészen kis gyerekek is nagy rendetlenséget tudnak csinálni a lakásban. Ha a babajátékok számára tárolókat szerzünk be, a saját dolgunkat is megkönnyítjük. Ráadásul ha a baba már kicsit nagyobb, őt is bevonhatjuk a pakolásba. 

A picik rendszerint nagyon élvezik, ha a játékokat beledobálhatják a különböző tárolókba. Nem csak műanyag dobozokat forgalmaznak a bababoltokban. Igazán szép és természetes textiltárolókat vásárolhatunk a játékok rendszerezése. Így a kicsik idejekorán megszokják a rendrakást.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.