2021. május 11.
//
Ferenc névnap

Nyártól a Stuttgartban folytatja pályafutását Hanusz Egon

A nyártól Stuttgartban folytatja pályafutását Hanusz Egon, a Csurgói KK férfi kézilabda-csapatának válogatott irányítója.

A magyar klub a honlapján számolt be a változásról, emlékeztetve egyúttal rá, hogy a saját nevelésű játékos, a csapat kapitánya decemberben lett felnőtt válogatott és jó pár csurgói szezon után távozik. A Bundesligában szereplő Stuttgart, amely a nyártól spanyol edzővel dolgozik, "klubrekordnak számító összegért" vásárolta ki őt élő szerződéséből, így a 23 éves kézilabdázó a mostani szezont követően a világ legerősebb bajnokságában szerepelhet.    

Hanusz Egon a Bundesligában kézilabdázhat - Fotó: Kovács Anikó/MKSZHanusz Egon a Bundesligában kézilabdázhat - Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Hosszú vívódás után, de végül örömmel fogadtam el ezt az ajánlatot, hiszen egy álmom teljesül azzal, hogy ebben a bajnokságban játszhatok. Nehéz lesz itt hagynom a nevelőegyüttesemet, de hiszem azt, hogy még lesznek közös céljaink

- idézte őt a magyar klub internetes oldala. Új együttesének honlapja szerint Hanusz két évre szóló megállapodást kötött.

Jelenleg a TVB Stuttgartban játszik egy másik magyar irányító, Faluvégi Rudolf, ám ő az idény végén távozik.

vehir.hu