2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Értékes helyezések

2021. február 23. 12:10
VEDAC
Egy szűkebb csapatot, főként utánpótláskorú versenyzőket indított a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a fedett pályás atlétikai magyar bajnokságon.

Budapesten, a BOK Csarnokban rendezték az elmúlt hétvégén az idei fedett pályás atlétikai magyar bajnokságot. Férfi magasugrásban Sántik Dávid tovább javított az elmúlt hetek eredményein, és eddigi egyéni legjobbját beállítva, 2.08 méterrel hetedik lett. Érdekesség, hogy öt versenyző is 2.08 métert ért el, Sántik egy hajszállal maradt le a dobogóról, a harmadik és a hetedik helyezett között a sikertelen kísérletek száma rangsorolt, a VEDAC atlétájának így be kellett érnie a hetedik hellyel.

Sántik Dávid egy hajszállal maradt le a dobogóról - Fotó: VEDAC (archív)Sántik Dávid egy hajszállal maradt le a dobogóról - Fotó: VEDAC (archív)

Súlylökésben Péringer Márk 14.57 méterrel a hatodik helyezést szerezte meg, míg Strigencz Zalán, a mezőny legfiatalabb tagjaként, új egyéni csúccsal, 13.43 méterrel nyolcadik helyen végzett.

A nőknél Fekete Júlia két számban mérette meg magát. A 2005-ös születésű sportoló 200 méteren a mezőny legifjabb tagjaként 25.53-as egyéni rekorddal a tizedik lett, míg 400 méteren szintén megjavította eddigi legjobbját, és 57.81 másodperccel a kilencedik lett. Nála fiatalabb futó az első tíz között nem is volt.

A 800 méteres távon sem vallottak szégyent az ifjú veszprémiek: Rédling Renáta 2:12.42-es egyéni csúccsal a hatodik, míg Szemán Kata 2:18.97-es egyéni legjobb eredménnyel a tizedik lett a felnőtt mezőnyben.

vehir.hu

További cikkek

Rekord létszámú mezőny a hegyifutó ob-n
Rekord létszámú mezőny a hegyifutó ob-n
Országos hegyifutó félmaraton bajnokságot rendezett a VEDAC az Ihartű-2000 Kupáért Szentgálon, Kovács Tamás második lett, a VEDAC nyerte a férfi csapatversenyt.
Kemény hat esztendő áll mögöttem – Pásztor Bence
Kemény hat esztendő áll mögöttem – Pásztor Bence
Tíz éve annak, hogy a veszprémi Pásztor Bence kalapácsvetőként ifjúsági világbajnok lett, megnyerte az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, és, ha csak egy napig is, de világcsúcstartó is volt. Tavaly talált régi önmagára és most azért küzd, hogy egy elúszott olimpiája után Tokióban a magyar csapat tagja lehessen.
Második helyezés a csapatversenyben
Második helyezés a csapatversenyben
A tavalyi harmadik hely után az idén már ezüstérem jutott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubnak (VEDAC) a mezei futó magyar bajnokság csapatversenyében.
Jó formában a dobók
Jó formában a dobók
Az U18-as és U20-as korosztály legjobbjai adtak számot tudásukról Szombathelyen a korosztályos téli dobó magyar bajnokságon, ahol kiválóan szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) képviselői.
Tavaszköszöntő terepfutó verseny a tájfutóknál
Tavaszköszöntő terepfutó verseny a tájfutóknál
Rendhagyó időkben is tovább élő hagyomány: február utolsó napján immár 26. alkalommal rendezte meg a Honvéd Cross évadnyitó terepfutó versenyt a Veszprémi Honvéd Sportegyesület.