2021. május 9.
//
Gergely névnap

Megérkezett a Sinopharm vakcina a Veszprém megyei háziorvosokhoz

2021. február 24. 18:04
Veszprém Megyei Kormányhivatal

A Veszprém Megyei Oltási Munkacsoport döntött a héten érkező oltóanyagok elosztásáról. A kedden érkezett több mint 9 ezer Sinopharm-vakcinát a megye valamennyi háziorvosi praxisába már el is juttatta a kormányhivatal. Ezzel az oltóanyaggal a regisztrált 60 év felettieket oltják be a háziorvosok, így a megyében már mind az öt, Magyarországon forgalomban lévő oltóanyag felhasználása megkezdődik.

(Fotó: MTI)(Fotó: MTI)

A héten négyféle vakcinával oltanak: a Pfizer és Szputnyik ampulláival a kórházi oltópontokon (az ajkai, balatonfüredi, pápai, tapolcai, várpalotai, veszprémi és zirci kórházban összesen 20 oltóhelyen), míg az AstraZeneca és Sinopharm vakcinákkal a háziorvosi praxisokban zajlik az immunizálás, megközelítően 200 oltóhelyen. A legveszélyeztetettebbek, a bentlakásos szociális és idősotthonokban lakók és dolgozók oltása befejeződött, itt összesen csaknem 2900-an szereztek védettséget a koronavírussal szemben, míg az egészségügyben több mint 5 ezer dolgozót sikerült beoltani. A lakossági oltások jelenleg a 60 év fölötti és 18-59 év közötti krónikus betegek körében zajlanak.

Veszprém megyében eddig 13 és félezer ember kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást.

A vakcinák elosztása és felhasználása a kormány oltási terve alapján, az Országos Oltási Munkacsoport irányítása alapján történik. A regisztráltak életkor, krónikus betegség szerinti rangsorolását és behívását a háziorvosok végzik. A vakcinákat a Veszprém Megyei Kormányhivatal minden esetben kiszállítja a háziorvosokhoz és a kórházi oltópontokra.

vehir.hu

További cikkek

Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Nemrég jelentette be a Porga Gyula, polgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő közösen, hogy Veszprémben 2022 év végéig állami támogatásból - a Modern Városok Program keretében - és részben saját forrásból 16 km-nyi út újul meg. Körbejártuk ezeknek az utcáknak a nagy részét és dokumentáltuk a jelenlegi állapotot, hogy mire fognak elkölteni 5,3 milliárd forintot.
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.
1376 új fertőzött, 101 halott
1376 új fertőzött, 101 halott
Művészházaspár, színházigazgató és fotóklub kapta az idei Gizella-díjakat
Művészházaspár, színházigazgató és fotóklub kapta az idei Gizella-díjakat
Péntek délután szűk körben, de a hagyományoknak megfelelő nívó mellett átadták az idei Gizella-díjakat. Porga Gyula szerint a mai Veszprém alapjait Gizella királyné rakta le, de a mostani generáció felelőssége, hogy gyarapítsa mindezt.
Átadták Hajmáskér új tornatermét
Átadták Hajmáskér új tornatermét
465 millió forintból, egy egykori lovarda átalakításával jött létre Hajmáskér új tornaterme.