2021. május 11.
//
Ferenc névnap

Szucsánszki: most mindent fel kell áldozni

2021. március 2. 13:04
MTI
Szucsánszki Zita, az FTC irányítója szerint a magyar kézilabda számára rendkívül fontos, hogy a női válogatott kijusson az idénre halasztott tokiói ötkarikás játékokra, "mindent fel kell áldozni" a nemzeti együttes sikeres olimpiai selejtezője érdekében.

A népligetiek kulcsembere legutóbb a 2017-es világbajnokságon szerepelt a válogatottban, majd 2019 nyarán megszületett első gyermeke. A jó formában lévő játékos a nemzeti együttes legutóbbi, február közepi összetartásán viszont már ismét ott volt a keretben. Szucsánszki kedden az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kiemelte: visszatérése után azért is dolgozott, hogy legyen esélye visszakerülni, és remélte, hogy ez sikerül neki.    

"Bár nálunk ez nem egyszerű dolog. Ahhoz, hogy én odakerüljek a válogatottba, még pluszt is kell hoznom, Gábort emiatt ne találják meg" - utalt az irányító Elek Gáborra, férjére, illetve gyermeke édesapjára, aki az FTC edzője, valamint a nemzeti együttes szövetségi kapitánya.

A győri olimpiai selejtezőben Oroszország, Szerbia és - Kína visszalépése után - Kazahsztán lesz a magyarok ellenfele, Tokióban az első kettő utazhat. Szucsánszki a kijutást nem kötelező, sokkal inkább bonyolult feladatnak tartja.

Iszonyatosan fontos a magyar kézilabdának ez az olimpiai selejtező, hogy kijutunk-e Tokióba. Ezért most mindent fel kell áldozni. Nem tudjuk pontosan, hogy az oroszok milyen csapattal jönnek. Sőt, a koronavírus miatt igazából semmit sem tudunk, de ha úgy állnak a csillagok, akkor nekünk kint kell lennünk a tokiói olimpián

- nyilatkozta. Hozzátette: az erőviszonyok ismeretében arra azért számítanak, hogy az oroszok legyőzik a szerbeket.

"Nekünk Kazahsztán legyőzése kötelező feladat, miként a szerbek elleni siker is, de csak szépen haladhatunk, lépésről lépésre"

- mondta.

Az olimpiai selejtezőt március 19. és 21. között rendezik, a házigazda magyarok a kazahokkal kezdenek pénteken, másnap a szerbekkel találkoznak, a zárónap utolsó meccsén pedig az oroszokkal.

vehir.hu

További cikkek

Női kézilabda: a magyar válogatott kijutott a vb-re
Női kézilabda: a magyar válogatott kijutott a vb-re
Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott kijutott a decemberi, spanyolországi világbajnokságra, miután a pénteki 46-19-es sikert követően vasárnap 41-12-re győzte le Olaszországot a selejtező visszavágóján, Érden.
Huszonhét gólos magyar siker az olaszok ellen
Huszonhét gólos magyar siker az olaszok ellen
Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott 46-19-re legyőzte pénteken Olaszországot a világbajnoki selejtező első, érdi mérkőzésén.
Női kézilabda vb-selejtező: a sérült Kovacsics is a keretben
Női kézilabda vb-selejtező: a sérült Kovacsics is a keretben
A súlyos vállsérülés után gyógyuló Kovacsics Anikó is bekerült az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott keretébe a jövő heti világbajnoki selejtezők előtt.
A porc és a szalag is megsérült Kovacsics Anikó vállában
A porc és a szalag is megsérült Kovacsics Anikó vállában
Kovacsics Anikó, a magyar női kézilabda-válogatott és a Ferencváros csapatkapitánya számára súlyos vállsérülés miatt véget ért a klubidény, de elképzelhető, hogy az olimpiai szereplésről nem kell lemondania.
Tokió 2020: Nehéz csoportba került a magyar női kézilabda-válogatott
Tokió 2020: Nehéz csoportba került a magyar női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott a címvédő Oroszországgal (ROC), valamint Franciaországgal, Spanyolországgal, Svédországgal és Brazíliával került egy csoportba az idén nyárra halasztott tokiói olimpia csoportkörének csütörtöki sorsolásán.