Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Visszavágott az izraelieknek a válogatott – két veszprémi is betalált

2021. március 10. 20:15 // Forrás: MLSZ
A magyar futsalválogatott Eb-selejtező mérkőzésen 4-1-re nyert Izrael vendégeként szerdán. A Balaton Bútor FC Veszprém két játékosa, Tatai József és Komáromi Péter is gólt lőtt.

A kazahoktól elszenvedett vereség és a fehéroroszok hazai legyőzése után a magyar válogatott terve az volt, hogy a csoport negyedik kalapos tagja, Izrael elleni két meccsén hat pontot szerez, de ez terv már a múlt heti hazai meccsen füstbe ment. A budapesti találkozón Izrael remek napot fogott ki, sok esetben a szerencse is mellé állt, és végig vezetve megszerezte a három pontot. Az más kérdés, hogy a végeredmény (3-7) nem tükrözte a játék képét, a második félidőben az öt a négy elleni játékban megszerzett labdákból egész pályáról üres kapuba lőtték góljaik nagy részét a vendégek.

A visszavágóra Turzó József egy helyen változtatott a kereten – Tatai József került be a csapatba –, és amellett, hogy a két meccs közti egy hétben igyekezett mentálisan rendbe tenni a gárdát, és változtatott a mieink taktikáján is.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a Rishon Lecijónban lejátszott összecsapást lendületesen, támadó szellemben kezdte az izraeli válogatott, míg a mieink fegyelmezett, türelmes játékkal igyekeztek lehetőségeket kialakítani a hazai kapu előtt.

Turzó József első időkérése után aktívabb lett támadásban a magyar csapat, előbb Dróth Zoltán lövését kellett védenie a hazai kapusnak, majd további ígéretes próbálkozások következtek, és a 12. percben megszereztük a vezetést: Tatai József és Dávid Richárd pontos összjátékát követően előbbi lőtte a visszakapott labdát a hálóba (0-1).

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A gól után is a mieink voltak veszélyesebbek, és még a szünet előtt megduplázták az előnyt: Dróth Zoltán kisbüntetőjét elsőre védte Hafif, az izraeliek kapusa, de a kipattanót csapatkapitányunk a hálóba lőtte (0-2). A szünet előtt lőttünk még egy kapufát is, de az eredmény nem változott az első félidő végéig.

A második játékrészben nem vállalt fölösleges kockázatot a magyar csapat, türelmesen játszva őrizte előnyét, és várta az hazaiak kockázatvállalásából és hibáiból adódó lehetőségeket. A 23. percben Dávid Richárd előtt adódott nagy helyzet, ez kimaradt, majd másodpercekkel később szépítettek a hazaiak, egy lövésbe Dávid tette bele a lábát, onnan a labda a kapunkba pattant (1-2).

Nem kellett sokat várni a válaszra, a 25. percben Alasztics Marcell ejtett kidobása után Horváth Szabolcs kilenc méterről, fordulásból a jobb alsó sarokba lőtt (1-3). A hazaiak nagy erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, így izgalmas volt a folytatás is, ellenfelünk helyzetekig, kapufáig jutott, Alaszticsnak nagy védéseket is be kellett mutatnia, igaz, a kontrákból a mieink előtt is adódtak lehetőségek.

A játékrész felénél alábbhagytak a hazai rohamok, magabiztosan őriztük az előnyt, így az izraeliek öt perccel a vége előtt támadásban öt a négy elleni játékra álltak át. Ebből ezúttal mi jöttünk ki jobban, a 27. percben Komáromi blokkolt egy lövést a kapunk előtt, majd kapásból az üresen álló hazai hálóba emelt (1-4).

Ezzel a találattal eldőlt a mérkőzés, a hátralévő időben nem változott az eredmény, válogatottunk megszerezte második győzelmét Eb-selejtező csoportjában. A négy forduló után hat ponttal a csoport második helyén álló magyar csapat továbbra is versenyben van a második hely megszerzéséért, áprilisban a kazahok elleni hazai összecsapás, majd a fehéroroszországi zárómérkőzés vár a mieinkre.

Férfi futsal Eb-felejtező:
Izrael–Magyarország 1-4 (0-2)
Izrael: Hafif - Itzhak Halevy, Shkolnik, Lavie, Cohen
Cserék: Biton, Diedunov, Buda, Bar-El, Ben Zion, Goldstein, Noyman, Dahadi, Jubran
Magyarország: Alasztics Marcell – Horváth Norbert, Komáromi Péter, Hajmási Milán, Dróth Zoltán
Cserék: Sásdi Bálint, Dávid Richárd, Horváth Szabolcs, Nagy Imre, Tatai József, Vas Ádám, Rábl János, Pál Patrik, Rutai Balázs
Gólszerzők: Dávid (23. – öngól), ill. Tatai (12.), Dróth (18.), Horváth Sz. (25.), Komáromi (34.)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.