2021. szeptember 27.
//
Adalbert névnap

Nem csak településeket, hanem az embereket is összekötik az új útszakaszok

Közel 5 km-nyi útszakasz újul meg több bakonyi kistelepülés között hazai forrásból.

A korábban rossz állapotú tési bekötőút, a Dudar és Csetény közötti szakasz, valamint az olaszfalui bevezetőút is új burkolatot kap a Magyar Falu Program, valamint a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

A három beruházás összértéke összesen 550 millió forint, ez mind hazai forrásból származik és kapcsolódik ahhoz a stratégiához, amit a magyar kormány hirdetett meg a kistelepülések életszínvonalának fejlesztésével kapcsolatban.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője portálunknak elmondta, az útfejlesztések nem csak településeket, hanem embereket is összekötnek. A megfelelő infrastruktúra biztosítja azt, hogy könnyebben és biztonságosabban el lehessen jutni óvodákba, iskolákba, vagy éppen a munkahelyekre, fogalmazott a képviselő, aki hozzátette, hogy a kormány elkötelezett a kistelepülések és az ott élők életszínvonalának javítása mellett.

Örülök, hogy a választókerületemben aktív, agilis polgármesterek dolgoznak, akik nyitott szemmel járnak és élnek a kormány biztosította lehetőségekkel

- fogalmazott Ovádi Péter.

A jövőben további hasonló fejlesztések várhatók még a megye útjain.

 

  • Az olaszfalui bekötőút 1300 méteren újul meg
  • Dudar és Csetény között 2370 méteres szakaszt modernizálják
  • A tési bekötőút 830 méteres szakasza újul meg
Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Máris a helyére kerültek a Füredi úti csomópont első hídgerendái
Máris a helyére kerültek a Füredi úti csomópont első hídgerendái
Egy nappal a csomópont lezárása után már a helyére is emelték a Füredi úti csomópontban az első hídgerendákat. Az érintett szakasz várhatóan a jövő nyárig elkészül.
Jövő héten elindul Veszprém legnagyobb belterületi útfejlesztési programja
Jövő héten elindul Veszprém legnagyobb belterületi útfejlesztési programja
Jövő héten elindul az a nagyszabású útfelújítási program, amelynek keretében több, mint 30 belterületi út újul meg Veszprémben. Elsőként a Festő utcában kezdik meg a munkát, ahol az építkezést megelőzően Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő tartottak sajtótájékoztatót, amelyen a többi útszakasz helyzetéről és a munkák tervezett ütemezéséről is szó esett.
Átadták a forgalomnak a megújult Viola utcát Márkón
Átadták a forgalomnak a megújult Viola utcát Márkón
A Magyar Falu programnak köszönhetően közel 500 méter hosszú bekötőútra került aszfaltréteg. A felújítással könnyebb lett a behajtás az új településrészre.
Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Nemrég jelentette be a Porga Gyula, polgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő közösen, hogy Veszprémben 2022 év végéig állami támogatásból - a Modern Városok Program keretében - és részben saját forrásból 16 km-nyi út újul meg. Körbejártuk ezeknek az utcáknak a nagy részét és dokumentáltuk a jelenlegi állapotot, hogy mire fognak elkölteni 5,3 milliárd forintot.
4,5 milliárd forint érkezik Veszprémbe az úthálózat javítására
4,5 milliárd forint érkezik Veszprémbe az úthálózat javítására
A kormányzati Modern Városok Program keretében a belterületi utakat és a hozzájuk kapcsolódó tereket újítják fel 2022 év végéig. Az önkormányzat 800 millió forinttal egészíti ki a támogatást – jelentette be Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester csütörtök délelőtt Veszprémben.