2021. június 22.
//
Paulina névnap

A porc és a szalag is megsérült Kovacsics Anikó vállában

Kovacsics Anikó, a magyar női kézilabda-válogatott és a Ferencváros csapatkapitánya számára súlyos vállsérülés miatt véget ért a klubidény, de elképzelhető, hogy az olimpiai szereplésről nem kell lemondania.

Az FTC honlapján Pavlik Attila csapatorvos elmondta, hogy az irányító szerdán, az Alba Fehérvár KC elleni győztes bajnoki mérkőzésen sérült meg, a huszadik percben könnyek között hagyta el a játékteret, majd a kispadról, felkötött karral figyelte a folytatást.    

"Kovacsics Anikó elülső, alsó vállficamot szenvedett, amit a helyszínen helyre raktunk. Az este elvégzett MR-vizsgálat az ízületben részleges porc- és szalagsérülést mutatott. Műtétre jelenleg nincs szükség, konzervatív kezelés után - várhatóan - két hónap múlva tud teljes értékű edzésmunkát végezni" - mondta Pavlik Attila.    

Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)

Hozzátette, a következő két hétben rögzítőkötést visel majd a játékos, és pihenteti a sérült testrészt, majd fokozatosan gyógytorna következik számára.    

Kovacsics úgy fogalmazott, lehetett volna súlyosabb is a probléma, ezért igyekszik pozitívan állni a helyzethez.    

Korábban is volt már gond a vállammal, de ilyen, hogy kificamodott volna, még nem történt, és bár a fájdalom a meccs hevében nem volt olyan nagy, sokkoló érzés volt, hogy a vállam nincs a helyén 

- mondta.    

Hangsúlyozta, hosszú és kemény hetek, hónapok állnak előtte, de nincs olyan, amit ne tenne meg azért, hogy ott lehessen az olimpián.    

"Az a cél lebeg a szemem előtt, hogy a felkészülés kezdetére rendben legyek"

- szögezte le.

vehir.hu