2021. június 15.
//
Jolán névnap

A polgármestert és a képviselőt is beoltották

2021. április 10. 15:55
A polgármestert és az országgyűlési képviselőt is ezen a héten oltották be. Mindketten az AstraZeneca vakcináját kapták.

Porga Gyula és Ovádi Péter is a közösségi médiában számolt be arról, hogy megkapták a koronavírus elleni védőoltás első vakcináját. A polgármestert kedden, míg az országgyűlési képviselőt szombaton oltották be. Mindketten az AstraZeneca által kifejlesztett oltóanyagot kapták.

Porga Gyula posztjában beszámolt arról is, hogy előző szombaton kapta a hívást, hogy hamarosan megkapja az oltást, ami rákövetkező kedden megtörtént.

Ovádi Péter szombaton szintén AstraZeneca vakcinát kapott. Az orszéggyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a vakcina életeket menthet, valamint megköszönte az egészségügyben dolgozók munkáját.

A kormányinfón Gulyás Gergely közölte, az ország várhatóan napokon belül eléri a 3 millió beoltottat, ami után újabb enyhítések jöhetnek az érvényben lévő korlátozó intézkedéseken.

vehir.hu

További cikkek

Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződtek a feltárások a tihanyi apátság altemplomában, így ismét látogatható a Királykripta, ahol az alapító I. András király sírhelye is megtalálható. Feltételezések szerint a királyi családtól származó csontokat is találtak az altemplom feltárása során - közölte a munkálatokról tartott hétfői tihanyi sajtótájékoztatón Takács Ágoston vezető régész.
Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járműfejlesztői nyilvántartásába vette a Pannon Egyetemet. A járműfejlesztési státusz immár lehetőséget ad az egyetemnek az egyedileg fejlesztett járműrendszerek, mérőberendezések és aktuátorok nem csak tesztpályán, hanem közúton történő tesztjeinek elvégzésére is.
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Hivatalosan is elkezdődött az a beruházás, amely pár év múlva teljesen új arculatot ad a belváros kulturális negyedének. A Modern Városok Programból megvalósuló projekt a Veszprémi Petőfi Színház főépületét és a környező házakat is új funkcióval tölti meg, miközben az eredeti stílus jegyeit hordozza magán. Elsőként a kiegészítő épületek újulnak meg.
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készülő Mézesem nevű fagylaltja lett a Balaton Fagyija verseny idei győztese - derült ki hétfőn a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban megrendezett díjátadó ünnepségen.
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A Deák Ferenc Általános Iskolában hétfőn adták át a műfüves focipályát, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre. A Jendrassik, a Báthory és a Kossuth iskola után ez volt a negyedik intézmény, ahol infrastrukturális fejlesztés történt.