Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Januári állapotokat idéznek a megye útjai

2021. április 13. 19:34
Ahogy azt a meteorológusok jelezték, megérkezett a hidegfront, és amíg Veszprémet csak a havaseső és a jégdara borította be, a Bakonyban már komolyabb fennakadásokat okozott az utakon a hó. Hárskút és Márkó között több autó feltorlódott.

Sokan megelőlegezték a bizalmat az időjárásnak és már április elején nyárira cserélték autójukon a gumikat. A jelentős csapadékkal járó hidegfront most elsősorban ezeknek az autósoknak okoz problémát, de a megye magasabban fekvő útszakaszai mindenkitől fokozott odafigyelést követelnek meg. A hirtelen leesett több centiméteres hó a januári állapotokat idézi a Bakonyban.

Hárskút és Herend közti szakasz kedd délutánHárskút és Herend közti szakasz kedd délután

A Márkó és Hárskút közötti szakaszon például csak lépésben lehet haladni, balesetről viszont szerencsére ezidáig nem kaptunk jelentést.

A hideg időjárás a következő napokban is kitart még, igaz a Vmeteo előrejelzései szerint már kevesebb csapadékkal.

Szerdán borult marad az ég, többször számíthatunk gyenge ismétlődő esőre, havas esőre, a Bakonyban havazásra, csökkenő csapadékhajlammal. Erős marad az északnyugati szél. A hőmérséklet reggel 1°C, délután 6°C ígérkezik. Gyors javulásra nem számíthatunk, csütörtökön is borongós időben lesz részünk, napsütésre péntektől van kilátás, a hétvégén erősödik a nappali felmelegedés. A minimum hőmérsékletek fagypont felett maradnak, a legmelegebb órákban szombaton érhetjük el a 10°C-ot - áll a portál előrejelzésében.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.