2021. június 22.
//
Paulina névnap

Az ötödik helyért küzdhet a HOYA

A HOYA-PE Veszprém hétpontos vereséget szenvedett a vendég MAFC ellen szerdán, így a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport ötödik helyéért küzdhet a továbbiakban.

A másodosztályú kosárlabda-bajnokságban a HOYA-PE Veszprém a MAFC együttesével küzd immár három forduló óta a rájátszás negyeddöntőjében. A három győzelemig tartó sorozatban a fővárosiak álltak jobban: a pestiek egyetlen győzelemre voltak a továbblépéstől. A HOYA annak a tudatában lépett parkettre szerdán, hogy életben tartsa reményeit a továbbjutásra, azaz egalizáljon ellenfelével a győzelmek tekintetében.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, már az első negyed végére több mint tíz ponttal elhúztak (11. perc: 21-33). Próbálkozott a HOYA, de a nagyszünetig nem tudott közelebb férkőzni riválisához (félidei állás: 40-59).

Az ötödik helyért küzdhet a HOYA (archív fénykép)Az ötödik helyért küzdhet a HOYA (archív fénykép)

A pihenőt követően a veszprémiek játéka ugyanakkor mesés javuláson ment keresztül: a Baksa-csapat az utolsó negyedre hat pontra zárkózott. A MAFC viszont nem bízta a véletlenre az utolsó perceket. A HOYA végül hét góllal alulmaradt, a továbbiakban pedig az ötödik helyért küzdhet a bajnokságban (végeredmény: 93-100).

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, negyeddöntő 4. mérkőzés:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–MAFC 93-100 (21-33, 19-26, 33-20, 20-21)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés
Veszprém: Szücs 4, Madár 21/6, Orgona 17, Szabó 22/9, Dukic 24/9. Cserék: Sipos 5, Futó, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs
MAFC: Pfandler 12/6, Csapai 8, Misek 19/6, Tóth 22/12, Kovács 15. Cserék: Polgárdy 8/6, Bordács 10/3, Biber 6. Edző: Garai Péter

Simon Dani
Szalai Csaba
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 8. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém NKA Pécs 79-70
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 5. 18:00 Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok NKA Pécs HOYA-PE Veszprém 85-82
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, 2 helyosztó 2021. április 25. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém Budapesti Honvéd 75-92
előző események betöltése

További cikkek

Közösségi finanszírozásból maradna fenn a veszprémi kosárlabdacsapat
Közösségi finanszírozásból maradna fenn a veszprémi kosárlabdacsapat
A férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportját hetedik helyen záró HOYA-PE Veszprém kedden megtartotta hagyományos évértékelő eseményét, ahol az ügyvezető Naményi Miklós a klub jövőjét illetően meglepő felvetést tett.
A hetedik helyen zárta a bajnokságot a HOYA
A hetedik helyen zárta a bajnokságot a HOYA
A HOYA-PE Veszprém kilenc góllal felülmúlta a vendég NKA Pécs alakulatát a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának helyosztó mérkőzésén. Baksa Szabolcs csapata így a hetedik helyen zárta a kiírást.
Három pont a HOYA hátránya
Három pont a HOYA hátránya
Városunk kosárlabdacsapata hárompontos vereséget szenvedett az NKA Pécs otthonában szerdán a II. osztály hetedik helyéért vívott párharc első meccsén. A hátrány ledolgozható a visszavágón.
A hetedik helyért küzdhet tovább a HOYA
A hetedik helyért küzdhet tovább a HOYA
A házigazda HOYA-PE Veszprém tizenhét ponttal alulmaradt a Budapesti Honvéd ellen a férfi kosárlabda NB I/B rájátszásában. A bakonyiak így legjobb esetben a hetedik helyen végezhetnek majd.
Nem bírt a Honvéddal a Veszprém
Nem bírt a Honvéddal a Veszprém
A HOYA-PE Veszprém tizenegy pontos vereséget szenvedett a Budapesti Honvéd otthonában csütörtökön a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának ötödik helyéért zajló összecsapás első felvonásán.