2021. október 24.
//
Salamon névnap

A hűvös időjárás miatt nem kapcsolják le a távfűtést

2021. április 16. 11:46
VKSZ Zrt.
A VKSZ Zrt. közleményben tájékoztatott a fűtésszolgáltatás helyzetéről.

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy a fűtésszolgáltatást, a hosszútávú időjárás-előrejelzés hűvös, csapadékos jelzése alapján, 2021. április 16-ot követően is - időjáráskövető automatikus szabályozással - folyamatosan biztosítjuk. Erre vonatkozóan külön megrendelés az Önök részéről nem szükséges - jelzi a VKSZ Zrt. közleményében.

Ettől eltérő igény esetén - április 16-tól kezdődő időszakra, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi - kérhetik a szolgáltatás szüneteltetését, vagy a fűtési menetrend módosítását. Észrevételeiket, lemondási, vagy módosító nyilatkozatukat - a társasházi közös képviselőkön keresztül - a hoszolg.diszpecser@vkszrt.hu e-mail címen fogadjuk.

A hivatalos fűtési időszak minden év május 15-ig tart, de amennyiben az időjárás megköveteli, ezt követően is biztosított a szolgáltatás.

A távfűtés mind a szolgáltatói, mind a felhasználói oldalon - a hőközponti külső hőmérsékletmérés által - szabályozott üzemmódban működik, mely melegebb időben automatikusan leáll, hűvösebb napokon pedig ismételten bekapcsol a társasház szolgáltatási szerződésében rögzített, és ennek alapján beállított fűtési-menetrend szerint.

A fűtési menetrend módosítását a közös képviselő vagy az általa megbízott személy írásban kérheti. A menetrend módosítása naponta 8:00 és 17:00 óra között kerül végrehajtásra.

vehir.hu