Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton

2021. április 16. 10:48
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.

A polgármester a közösségi médiában tett közzé egy videót, amelyben egy autóban, a volán mögött ülve mutatja be az új dózsavárosi útszakaszt, valamint a jövőben tervezett fejlesztésekről is beszél.

A Pápai út leromlott állapota régóta fennálló probléma volt, ráadásul a város egyik legforgalmasabb útszakaszáról van szó. Emellett a város szélén működő nagyobb cégekhez is ezen a szakaszon lehet legrövidebb úton eljutni, így több szempontból is szükséges volt, hogy a város lépjen az útfejlesztés érdekében. Most pedig elkészült az Északi-iparterület közlekedésfejlesztési projektjének ez az utolsó eleme is.

Porga Gyula elmondta, amellett, hogy a Pápai úton járdát és kerékpárutat is építettek, figyeltek – és a jövőben is figyelni fognak – a zöldfelületek megóvására, adott esetben bővítésére ezeknél a beruházásoknál.

A mostani fejlesztés azonban egy nagyobb beruházás részeként is értelmezhető, hiszen folyamatosan halad az Aranyosvölgyi híd tervezése, amely a Dózsavárost fogja összekötni a Jutasi úttal, ezzel létrehozva, pontosabban bezárva egy olyan új körgyűrűt a városon belül, amely jelentősen lecsökkenti majd a belváros, valamint a Házgyári út forgalmát.

Porga Gyula viszonyításképpen elmondta a videóban, hogy Veszprém teljes úthálózata 163 km, ez körülbelül Veszprém- Pécs távolságának felel meg. Az elmúlt 10 évben 32 km-nyi utat újítottak meg, tehát, ahogy a polgármester fogalmazott, most tartanak Balatonvilágosnál ezen az úton.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.