2021. június 15.
//
Jolán névnap

Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton

Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.

A polgármester a közösségi médiában tett közzé egy videót, amelyben egy autóban, a volán mögött ülve mutatja be az új dózsavárosi útszakaszt, valamint a jövőben tervezett fejlesztésekről is beszél.

A Pápai út leromlott állapota régóta fennálló probléma volt, ráadásul a város egyik legforgalmasabb útszakaszáról van szó. Emellett a város szélén működő nagyobb cégekhez is ezen a szakaszon lehet legrövidebb úton eljutni, így több szempontból is szükséges volt, hogy a város lépjen az útfejlesztés érdekében. Most pedig elkészült az Északi-iparterület közlekedésfejlesztési projektjének ez az utolsó eleme is.

Porga Gyula elmondta, amellett, hogy a Pápai úton járdát és kerékpárutat is építettek, figyeltek – és a jövőben is figyelni fognak – a zöldfelületek megóvására, adott esetben bővítésére ezeknél a beruházásoknál.

A mostani fejlesztés azonban egy nagyobb beruházás részeként is értelmezhető, hiszen folyamatosan halad az Aranyosvölgyi híd tervezése, amely a Dózsavárost fogja összekötni a Jutasi úttal, ezzel létrehozva, pontosabban bezárva egy olyan új körgyűrűt a városon belül, amely jelentősen lecsökkenti majd a belváros, valamint a Házgyári út forgalmát.

Porga Gyula viszonyításképpen elmondta a videóban, hogy Veszprém teljes úthálózata 163 km, ez körülbelül Veszprém- Pécs távolságának felel meg. Az elmúlt 10 évben 32 km-nyi utat újítottak meg, tehát, ahogy a polgármester fogalmazott, most tartanak Balatonvilágosnál ezen az úton.

vehir.hu

További cikkek

Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Hivatalosan is elkezdődött az a beruházás, amely pár év múlva teljesen új arculatot ad a belváros kulturális negyedének. A Modern Városok Programból megvalósuló projekt a Veszprémi Petőfi Színház főépületét és a környező házakat is új funkcióval tölti meg, miközben az eredeti stílus jegyeit hordozza magán. Elsőként a kiegészítő épületek újulnak meg.
Irodát kapnak a megyei polgárőrök a várostól
Irodát kapnak a megyei polgárőrök a várostól
A Cholnoky utca 11. szám alatt, egy 220 négyzetméteres ingatlant biztosít a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége részére a megyeszékhely önkormányzata.
Ovádi Péter: miért ne lehetnénk mi a következő Dánia?
Ovádi Péter: miért ne lehetnénk mi a következő Dánia?
A koronavírus miatt egy év csúszással, de pénteken kezdetét veszi a labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott először június 15-én Portugália ellen méretteti meg magát. Ennek kapcsán kérdeztük Porga Gyula polgármestert és Ovádi Péter országgyűlési képviselőt az esélyekről, akikről köztudott, hogy mindketten nagy követői és szurkolói a válogatottnak.
Megkapták érmeiket a veszprémi futballisták
Megkapták érmeiket a veszprémi futballisták
Harmadik helyen végzett a labdarúgó NB III nyugati csoportjában a veszprémi Practical VLS. A bronzcsapatot péntek délután Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntötte, amikor a játékosok a megérdemelt érmeiket is a nyakukba akaszthatták.
Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban
Műfüves focipályát adtak át a Báthoryban
A Magyar Labdarúgó-szövetség fejlesztési lehetőségének köszönhetően – közel húszmilliós beruházás keretében – műfüves focipályával gazdagodott a veszprémi Báthory István Általános Iskola. A beruházáshoz az önkormányzat, míg a fenntartáshoz a tankerület is hozzájárul.