2021. június 18.
//
Levente névnap

109 vállalkozásnak nyújtott anyagi támogatást az önkormányzat

2021. április 28. 13:14
A polgármester még feburárban jelentette be azt a 30 millió forintos csomagot, mellyel a város a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat segíti.

A helyi vendéglátósokkal való egyeztetés után Porga Gyula polgármester idén februárban jelentette be, hogy az önkormányzat 30 millió forintot különít el arra, hogy vissza nem térítendő támogatást nyújtson azoknak a vállalkozásoknak, akik 2020 novembere óta a koronavírus-helyzet miatt nem tudják biztosítani a szolgáltatásukat. A vállalkozók a meglévő alkalmazotti létszám megtartására, a működési költségekhez való hozzájárulásra, eszközberuházásra vagy felújításra és újraindítási kiadásokhoz történő hozzájárulásra pályázhattak.

A polgármester a témával kapcsolatban tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta, összesen 123 pályázatot küldtek be a veszprémi vállalkozások, melyből 109-nek tudtak támogatást nyújtani. Az elutasított pályázatokat nem tartalmi, hanem formai hiányosságok miatt zárták ki a támogatásból. Az erre a célra létrehozott Veszprém Város Helyi Vállalkozásokat Támogató Alapítvány a hét elején hozta meg a döntést a kedvezményezettekről.

Porga Gyula kiemelte, a vállalkozások közül többen nem csak az értesítést, hanem az anyagi támogatást is megkapták az elmúlt napokban.

Az önkormányzati támogatottak között van a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló belvárosi Incognito kávézó is, melynek tulajdonosa, Dobák Marianna, a támogatás szimbolikus átvétele után kifejtette, nagyon várták már terasz-korlátozások feloldását, hisz november óta kénytelenek voltak zárva tartani, -márciusban csak elviteles szolgáltatást tudtak nyújtani. Mint mondta, az önkormányzattól kapott támogatás a rezsiszámlák egy részének finanszírozására volt elegendő, így mindenképp segítségnek számít.

Dobák Marianna kávézótulajdonos és Porga Gyula polgármester az április 28-án tartott sajtóeseményen.Dobák Marianna kávézótulajdonos és Porga Gyula polgármester az április 28-án tartott sajtóeseményen.

Porga Gyula hangsúlyozta, jelenleg vizsgálják annak lehetőségét, hogy az önkormányzat újabb körben nyújtson anyagi támogatást a helyi vállalkozások segítésére.

A kormány korábban döntött arról, hogy 2-ről 1%-ra csökkenti a helyi iparűzési adó befizetésének mértékét, és év végéig elengedi a vállalkozások teraszokra vonatkozó bérleti díjának megfizetését.

Ge. Á.
Simon Dani

További cikkek

Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járműfejlesztői nyilvántartásába vette a Pannon Egyetemet. A járműfejlesztési státusz immár lehetőséget ad az egyetemnek az egyedileg fejlesztett járműrendszerek, mérőberendezések és aktuátorok nem csak tesztpályán, hanem közúton történő tesztjeinek elvégzésére is.
A Continental 4,2 milliárd forintból bővíti kutatás-fejlesztési központjait
A Continental 4,2 milliárd forintból bővíti kutatás-fejlesztési központjait
Bővíti kutatás-fejlesztési központjainak kapacitását a Continental Automotive Hungary Kft.; a 4,2 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Ismét indul a Nyári Diákmunka Program Veszprém megyében
Ismét indul a Nyári Diákmunka Program Veszprém megyében
Legkevesebb kilencszázötven 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Veszprém megyében. A program megvalósításához a kormány több mint 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít megyénkben.
A digitális megoldások iparra gyakorolt hatásairól rendeztek konferenciát
A digitális megoldások iparra gyakorolt hatásairól rendeztek konferenciát
Közel 100 fő részvételével Ipar 4.0 megoldások fejlesztésével kapcsolatos online konferenciát tartottak a Pannon Egyetem és az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottság közreműködésével. A konferencia különlegességét az adta, hogy az előadók az Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakmérnök és szakember képzés hallgatói voltak.
Az Európa Kulturális Fővárosa cím is motivációt adhat a gazdasági szereplőknek
Az Európa Kulturális Fővárosa cím is motivációt adhat a gazdasági szereplőknek
Hogyan hatott a koronavírus-járvány közel másfél éve Veszprém megye gazdaságára, s mik lehetnek a kitörési pontok ebben a helyzetben? Dr. Markovszky Györgyöt, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét kérdeztük.