Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Megújult az Ördögárok utcai gyermekorvosi rendelő

2021. április 29. 19:16
Európai Uniós támogatással, 77,2 millió forintból újult meg az Ördögárok utcai orvosi rendelő.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke 77,1 millió forint, amihez Veszprém önkormányzata 150.881 Ft önrészt tett hozzá, így a projekt összköltsége 77,2 millió volt. A gyermekorvosi rendelő a ’90-es évek közepén épült toldaléképület. Az összesen kétezer gyereket ellátó két orvosi praxist kiszolgáló épületet azóta sem újították fel teljes körűen – mostanáig –, csak állagmegóvási munkálatok történtek. 

Az energiahatékonyság növelése érdekében az épülettömböt teljeskörűen hőszigetelték. A homlokzati nyílászárókat korszerű, hőszigetelő nyílászárókra cserélték. Az üvegtégla falszakaszokat hőszigetelő nyílászárókkal és elfalazásokkal váltották ki. Felújították a homlokzati felületek, a tető, illetve a padló hőszigetelését és a lapostető vízszigetelését.

Egy korábban raktárként üzemelő – rendelőhöz kapcsolódó – helyiségből a felújítást követően egy fektető- és konzultációs helyiséget alakítottak ki. A gazdasági bejárat felől megközelíthető, igen leromlott állapotú kiszolgáló helyiségek helyén teakonyhát, dolgozói öltözőt, vizesblokkot, takarítószer-tárolót illetve raktárakat alakítottak ki. Az akadálymentesítés érdekében is megújultak a váróteremhez kapcsolódó vizesblokkok, a női mosdó gyermek WC-nek és pelenkázó helyiségnek is használható. A belső terek teljeskörűen megújultak, a padló aljzatának felbontását követően hőszigetelés készült, minden helyiség új burkolatot kapott. Az intézmény akadálymentes megközelíthetősége érdekében egy akadálymentes parkolóhelyet jelöltek ki az épület főbejárata közelében, a szomszédos patika mellett. 

A rendelőt csütörtökön Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő is felkeresték, hogy személyesen is meggyőződjenek a felújításnak köszönhető változásokról. Ovádi korábban a városrészt képviselte az önkormányzat közgyűlésében, így jól ismeri a helyszínt. Fel is idézte, hogy annak idején a választópolgárok gyakran kérték tőle az egészségügyi infrastruktúra fejlesztését, amit ő maga is fontosnak tart, hiszen – mint mondta – az orvosok, asszisztensek színvonalas munkájához illik biztosítani a hasonlóan színvonalas környezetet is. 

Az egészségügyben dolgozókat méltatta a polgármester is, aki rámutatott, hogy az elmúlt egy év különösen nehéz próbatétel volt a frontvonalban dolgozók számára, akik derekasan helyt álltak a nehézségek közepette is. Az önkormányzat leginkább azzal tudja kivenni a részét ebből, hogy megfelelő infrastruktúrát biztosít számukra – ez a felismerés pedig már jóval a koronavírus járvány előtt megfogalmazódott a város vezetőiben. Olyannyira, hogy az előző uniós pénzügyi ciklus sarokpontjainak meghatározásakor a egészségügyi infrastruktúra fejlesztését jelölték meg az egyik kiemelt feladatként. Ennek folyományaként az elmúlt években a város számos rendelője megújulhatott. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.