Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Országos csúccsal indult a gerelyes szezon

2021. április 29. 21:07 // Forrás: VEDAC
Kövér Fanni ismét nagyot alakított: a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója új ifjúsági rekordot ért el a szezon első versenyén, Gödöllőn.

Bár a versenyszezon csak most kezdődik, mozgalmas időszakot tudhat maga mögött Kövér Fanni. Az ifjú tehetség közel két hónapja Török Krisztiánt, a VEDAC szakmai igazgatóját kérte fel, hogy irányítsa gerelyhajító edzéseit, felkészülését, miközben diszkoszvetésben továbbra is Mozsdényi Dávid maradt az edzője. Két hét székesfehérvári edzőtábor után az új edző-tanítvány páros első közös versenye a múlt vasárnapi gödöllői volt.

A Gödöllői EAC gerelyhajító- és felkészülési versenyén Kövér Fanni kirobbanó formát mutatott, amit újabb rekordja bizonyít. Az U18-as, ifjúsági csúcsot – amit eddig is ő tartott – sikerült majd egy méterrel megdöntenie, és 57.23 méterrel, közel nyolc méteres előnnyel megnyerte a számot.

Kövér Fanni új ifjúsági rekordot ért el - Fotó: VEDACKövér Fanni új ifjúsági rekordot ért el - Fotó: VEDAC

Ugyancsak aranyérmet nyert Máté Fanni Szabina, aki a felnőtt női mezőnyben bizonyult a legjobbnak, 48.67 méterrel nyerte meg a versenyt.

Dobogóra állhatott Till Adél is, aki az U20-as mezőnyben szerzett bronzérmet. A 41.71 méter hatalmas egyéni csúcs jelentett számára úgy, hogy a dobásban maradt még legalább két méter.

Egyéni csúcsot javított Dósa Jázmin is, aki az U18-as nőknél lett hetedik közel negyven métert teljesítve (39.98).

Eredmények

Női. Felnőtt: 1. Máté Fanni Szabina 48.67. U20: 3. Till Adél 41.71. U18: 1. Kövér Fanni 57.23, 7. Dósa Jázmin.

vehir.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. tegnap 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.