2021. június 15.
//
Jolán névnap

Újítva nyitnak

Bár a koronavírus miatt a vendéglátóhelyek hosszú ideig nem nyithattak ki, voltak vállalkozók, akik a kényszerszünetet is arra használták fel, hogy fejlesszenek, és még színvonalasabb szolgáltatásokkal várják a visszatérő vendégeket.

Így tett a veszprémi Horváth család is, akik 1984 óta működtetik vendéglőjüket a Cholnoky lakótelepen. Pénteken Ovádi Péter parlamenti képviselő is felkereste az éttermet, hogy meggyőződjön a felújítási munkálatok eredményéről. 

A képviselő köszönetet mondott az éttermet üzemeltető Horváth családnak, akik már közel negyven éve családi vállalkozásként viszik az üzletet. Szinte nincs is olyan veszprémi, aki ne járt volna itt, ne hallott volna a helyről, ami Veszprém jó hírnevét is öregbíti – mondta Ovádi, aki példaértékűnek tartja, hogy a lezárások idején a tulajdonosok nem búslakodtak, hanem átgondolták, hogy ebben a nagyon nehéz helyzetben hogyan lehet fejleszteni. Az étterem vendégtere mellett a konyha is megújult, és fejlesztették az elektromos és a fűtési rendszert is. 

Az étterem pénteken még csak a teraszát tarthatta nyitva, a bejelentett enyhítések következtében azonban szombattól már beltérben is fogadhatnak védettségi igazolással rendelkező vendégeket. Változik a vendéglátóhelyekre vonatkozó nyitvatartási előírás is: szombattól akár este 11-ig is nyitva tarthatnak, ugyanis a kijárási tilalom kezdete is éjfélre tolódik.

Kapcsolódó cikk
Így változik az életünk 4 millió beoltottnál
Közzétette weboldalán a kormány, hogy pontosan milyen szabályok lépnek életbe, ha elérjük a 4 millió beoltottat.
Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Elkezdődött a színház felújítása, a végeredmény egy új kulturális negyed lesz
Hivatalosan is elkezdődött az a beruházás, amely pár év múlva teljesen új arculatot ad a belváros kulturális negyedének. A Modern Városok Programból megvalósuló projekt a Veszprémi Petőfi Színház főépületét és a környező házakat is új funkcióval tölti meg, miközben az eredeti stílus jegyeit hordozza magán. Elsőként a kiegészítő épületek újulnak meg.
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készülő Mézesem nevű fagylaltja lett a Balaton Fagyija verseny idei győztese - derült ki hétfőn a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban megrendezett díjátadó ünnepségen.
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A Deák Ferenc Általános Iskolában hétfőn adták át a műfüves focipályát, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre. A Jendrassik, a Báthory és a Kossuth iskola után ez volt a negyedik intézmény, ahol infrastrukturális fejlesztés történt.
Egy hét alatt megfeleződött a napi halálozás
Egy hét alatt megfeleződött a napi halálozás
Az elmúlt egy hétben megfeleződött az aktív fertőzöttek száma, 193 fővel kevesebb szorul kórházi ellátásra, mint egy héttel ezelőtt, lélegeztetőgépen pedig hússzal kevesebben vannak.
OVSZ: hétfőtől kedvezményesen vásárolhatnak a véradók
OVSZ: hétfőtől kedvezményesen vásárolhatnak a véradók
Fél évig kedvezményesen vásárolhatnak az elfogadóhelyeken a véradók az Önkéntes véradó virtuális kártyával hétfőtől - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a véradók világnapja alkalmából az MTI-vel.