Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Fejlesztési javaslat van, pénz nincs

2021. május 4. 11:23
Új járda az Aradi vértanúk útja és az Aulich Lajos utca mentén, parkolóépítés a Deák Iskola környékén és közlekedésbiztonsági javítás a Pöltenberg utca-Jutasi út négyszögben. Jól hangzó ötletek, amelyek egyelőre csak azok, forrás hiányában ugyanis a 2021-es költségvetés elfogadása után sem rendelkeznek az önkormányzati képviselők választókerületükre vonatkozó fejlesztési tervekkel.

Hiába született meg a döntés februárban Veszprém 2021. évi költségvetéséről, az önkormányzati képviselők még mindig nem tudnak beszámolni saját választókerületükre vonatkozó konkrét fejlesztési tervekről – holott azok ilyenkor már rendelkezésre szoktak állni. Gerstmár Ferenc, a 2. választókerület képviselője kedden sajtótájékoztatón számolt be arról, mi ennek az oka.

Mint mondta, tavaly november 30-ig kellett az önkormányzati képviselőknek elküldeni választókerületükre vonatkozó fejlesztési javaslataikat a 2021. évi költségvetésre vonatkozóan, amiről januárban személyesen is egyeztettek a polgármesterrel. Akkor azt az ígéretet kapták, hogy a költségvetés elfogadását követően mindenki kézhez kapja a saját választókerületére lebontott fejlesztési terveket. Hogy ez végül miért maradt el, arra Porga Gyulától azt a választ kapták, hogy a fejlesztések java részét külső okok miatt vissza kellett vetni. „Azóta sem tudjuk, hogy a kormány a fejlesztések elmaradását okozó különböző bevételkieséseket, elvonásokat mekkora összeggel fogja kompenzálni, így azt sem tudjuk, mikor lesz pénz a fejlesztésekre” – mondta el Gerstmár.

Fejleszteni való márpedig lenne, a képviselő többek között a parkolást, közlekedésbiztonságot érintő javaslatokat nyújtott be korábban. Ezek között szerepelt:

  • Új járda építése az Aradi vértanúk útja északi oldalán kitaposott nyomvonal mentén a meglévő fák meghagyásával, a „Deák Ferenc iskola” nevű buszmegállótól az Aradi vértanúk útja – Aulich Lajos utca kereszteződésében lévő körforgalomig.
  • Járdaépítés az Aulich Lajos utca nyugati oldalán a körforgalomtól.
  • Parkolók kialakításának terve a Deák Iskola és az evangélikus óvoda mellett.
  • A Vécsey utca – Pöltenberg utca – Török Ignác utca – Jutasi út által határolt területen a parkolási helyzet és a közlekedésbiztonság javítására szolgáló vizsgálat indítása többek közt parkolóhely bővítés, járdák, gyalogátkelők, útburkolati jelek, táblák, kamerák megtervezésével.

A képviselő ígérete szerint amint lehetőség nyílik rá, ismét kezdeményezni fogja a fenti célok megvalósítását. Hozzátette, ugyanakkor örvendetes, hogy a közelmúltban sikerült megjavítani a Pöltenberg utca labdapálya hálóját, illetve hogy a VKSZ Zrt. kamerákat helyez el az illegális hulladéklerakás csökkentésére, ami a Bakonyalja városrészt is érinti három ponton – igaz, ezt jó lenne egy negyedikkel kiegészíteni a Damjanich utcában.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.