2021. szeptember 22.
//
Móric névnap

Gyerekjátékokat gyűjtenek a játszóterekbe

2021. május 20. 15:03
Az Élhető, otthonos zöld Veszprémet közösség és az MSZP-LMP-Párbeszéd képviselőcsoport a közelgő gyermeknap alkalmából indít játékgyűjtő akciót.

Veszprémi játszóterek homokozóiba gyűjt gyerekjátékokat az Élhető, otthonos zöld Veszprémet közösség és az MSZP-LMP-Párbeszéd képviselőcsoport. Az akciót egyelőre a jövőheti gyermeknapig hirdették meg, de igény esetén meghosszabbítják azt.

-Több helyen látni az országban, hogy egyes játszótereken dobozokban lévő játékokat helyeznek ki az ott játszani kívánó gyerekeknek. Veszprémben is több alkalommal fordult elő, hogy a szülők olyan játékokat raktak ki, amit már a gyerekeik meguntak. Abban, hogy minél több helyre tudjunk elhelyezni homokozó játékokat és kisgyerekes családok játszótérre járását meg tudjuk könnyíteni, kezdeményezést indítunk - mondta Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő csütörtök délelőtt a Vilonyai út 11. mögötti játszótérnél.

Somfai Attila és Hartmann Ferenc a 2021 május 20-án tartott sajtótájékoztatón.Somfai Attila és Hartmann Ferenc a 2021 május 20-án tartott sajtótájékoztatón.

A gyermeknapi kezdeményezés Somfai Attila önkormányzati bizottsági külsős tagtól származik, aki elmondta: a Sólyi úti játszótérre már kihelyeztek egy játékokkal megtöltött dobozt, amit a tervek szerint még továbbiak követnek. A Nagy László és Pöltenberg utcai, Kalmár téri, és A part alatt játszótér kaphat hamarosan a felajánlott játékokból.

Kiemelte, a kezdeményezéshez olyan civil szervezeteket is keresnek, akik ellátnák ezeknek a játékoknak a felügyeletét, esetleg pótlását és ehhez hasonló akciókkal meg tudják oldani és a járvány helyzetre való tekintettel segíteni tudnak a játékok időnkénti fertőtlenítésében.

A megunt még de még használható homokozó játékokat a veszprémi MSZP irodába (Kereszt u.9) várják hétfőtől péntekig. A képviselő és a bizottsági tag azt ígéri, a felajánlásokat a jövő hét vége felé helyezik ki a játszóterekre.

Ge. Á.
Domján Attila