2022. január 29.
//
Adél névnap

Veszprémi úthenger a tájfutó országos diákolimpián

A május 15-16-án Hódmezővásárhely-Sándorfalva helyszínnel megrendezett országos diákolimpián a veszprémi tájfutók jöttek, láttak győztek.

Szombat délelőtt a városi sprint számokat tartották, ahol a versenyzőknek a helyi strandfürdő területén felállított versenyközpontból kiindulva kellett a pályákat teljesíteniük. Az útvonalak jól kihasználták a terepadottságokat, árkádokon, belső udvarokon, városi parkokon keresztülfutva kellett megtalálni a leggyorsabb megoldást. Ez Gaschler Jankának, Varsányi Ádámnak és Bálint Ádámnak sikerült a legjobban, akik kategóriájukban bajnokok lettek. Délután következett a váltóverseny, és bár ennek eredménye nem számít bele az iskolák közötti pontversenybe, a hangulata azonban utánozhatatlan. A megyéket képviselő váltókat három különböző korosztályú versenyző alkotta, a csapatok közül pedig a veszprémiek mind a lány, mind a fiú kategóriában 5. helyet szereztek.

A Lovassy nyerte a középiskolák versenyét - Fotó: Bálint MónikaA Lovassy nyerte a középiskolák versenyét - Fotó: Bálint Mónika

Vasárnap Sándorfalva mellett került sor a normáltávú döntőre. A tipikus alföldi terepen szoros befutók, esetenként holtverseny alakult ki, de Gaschler Janka itt sem talált legyőzőre, Varsányi Ádám pedig csak öt másodperc hátránnyal lett második. Bajnoki címet szerzett Ódor Laura és Bálint Gergő, emellett sok pontot begyűjtött a többi veszprémi diák is.

A VHS csapatából 23-szor szólították ki a gyerekeket az 1-6 helyezések valamelyikére. Az országos diákolimpián iskolájukat képviselő sportolók remek teljesítményének köszönhetően a Lovassy László Gimnázium fölényes, abszolút győzelemmel nyerte az iskolák közötti versengést, a Báthory István Sportiskola pedig az általános iskolák között lett első. Elmondhatjuk tehát, hogy taroltak a veszprémiek: ők lettek a legjobbak a középiskolák és az általános iskolák között is!

Eredmények:

Rövidtáv

NII: 1. Gaschler Janka, Szilágyi Erzsébet Keresztény Iskola, Veszprém, 4. Barát Jázmin, Fehérlófia Waldorf Általános Iskola, Nemesvámos
NIII: 7. Heizer Alíz, Dózsa György Általános Iskola, Veszprém
NIV: 3. Gaschler Emma, Lovassy László Gimnázium, Veszprém
NV: 3. Lantai Lili, Lovassy László Gimnázium, Veszprém
NVI: 2. Lantai Boróka, Lovassy László Gimnázium, Veszprém

FII: 1. Varsányi Ádám,  Báthory István Sportiskolai Általános Iskola, Veszprém
FIV: 3. Bálint Gergő, Báthory István Sportiskolai Általános Iskola, Veszprém, 6. Blaskó Benedek (Nemesvámos, Fehérlófia Waldorf)
FV: 1. Bálint Ádám, Lovassy László Gimnázium, Veszprém, 5. Barát Miklós, Lovassy László Gimnázium, Veszprém
FVI: 4. Bálint Benedek, Vetési Albert Gimnázium, Veszprém, 8. Kovács Márk, Lovassy László Gimnázium, Veszprém

Normáltáv

NII: 1. Gaschler Janka, Szilágyi Erzsébet Keresztény Iskola, Veszprém, 4. Barát Jázmin, Fehérlófia Waldorf Általános Iskola, Nemesvámos, 7. Bálint Nóra, Báthory István Sportiskolai Általános Iskola, Veszprém
NIV: 7. Gaschler Emma, Lovassy László Gimnázium, Veszprém
NV: 4. Lantai Lili, Lovassy László Gimnázium, Veszprém, 8. Engi Lilien (Veszprém, Lovassy Gimnázium)

FII: 2. Varsányi Ádám,  Báthory István Sportiskolai Általános Iskola, Veszprém, 8. Strenner Nimród, Szilágyi Erzsébet Keresztény Iskola, Veszprém
FIV: 1. Bálint Gergő, Báthory István Sportiskolai Általános Iskola, Veszprém
FV: 5. Bálint Ádám, Lovassy László Gimnázium, Veszprém, 6. Barát Miklós, Lovassy László Gimnázium, Veszprém, 8. Gaschler Máté, Lovassy László Gimnázium, Veszprém
FVI:  2. Bálint Benedek, Vetési Albert Gimnázium, Veszprém, 6. Kovács Márk, Lovassy László Gimnázium, Veszprém

vehir.hu

További cikkek

Látványos fejlődés jellemzi a veszprémi tájfutó-egyesületet
Látványos fejlődés jellemzi a veszprémi tájfutó-egyesületet
Az edzői stáb – Németh Zsoltné Bors Melinda, Koós Hutás László, Molnár Zoltán – tudatos munkájának, a fiatalok elkötelezettségének és a szülők befektetett energiájának, látványos bővülés és fejlődés jellemzi a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) tájfutó szakosztályát.
MEFOB: Mérő Dominika nem talált legyőzőre
MEFOB: Mérő Dominika nem talált legyőzőre
A Veszprémi Honvéd kiváló tájfutója, Mérő Dominika meggyőző, hatperces fölénnyel nyert és szerzett bajnoki címet a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB).
Összetettben a VHS lett a legjobb vidéki egyesület
Összetettben a VHS lett a legjobb vidéki egyesület
A tájékozódási sportágak összbajnoki pontversenyében idén is a Veszprémi Honvéd SE (VHS) lett a legjobb vidéki egyesület.
Éjszakai tájfutás: a junior Mérő Dominika második felnőtt bajnoki címét szerezte
Éjszakai tájfutás: a junior Mérő Dominika második felnőtt bajnoki címét szerezte
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói több éremmel és bajnoki ponttal tértek haza a Lengyel-Annafürdőn rendezett éjszakai országos bajnokságról és egyesületi váltóbajnokságról.
Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika
Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika
Nagyszerűen szerepeltek a Veszprémi Honvéd tájfutói a Szögligeten rendezett hosszútávú országos bajnokságon, illetve pontbegyűjtő csapat országos bajnokságon.