2021. szeptember 22.
//
Móric névnap

Elhunyt Szücsné Pintér Rozália drámapedagógus

2021. május 27. 12:14
Kabóca Bábszínház
A Kabóca Bábszínház közleményben búcsúztatja az intézmény egykori munkatársát.

BÚCSÚZUNK!

Szücsné Pintér Rozália (1953-2021)

Búcsúzunk volt kollégánktól, Pintér Rozitól, aki 68. évében hunyt el.

Rozi a Veszprém megyei drámapedagógia meghatározó alakja volt.  Kezdetben tanító, majd 1990-től a Veszprém Megyei Gyermekszínjátszó és Drámapedagógiai Egyesület alapító tagja és elnöke volt. Három évtizeden keresztül dolgozott drámapedagógusként, színjátszó-rendezőként. Generációk ismerték gyermekszínjátszó fesztiválok és versmondó versenyek zsűritagjaként, vagy élhették meg a színjátszás örömeit nyaranta az általa szervezett-vezetett színjátszótáborokban. A pedagógusok drámaismereti, szakmai periodikák könyvkiadójaként is tisztelték.
A Kabóca Bábszínházban 2009-től két évadon keresztül művészeti titkárként volt a társulat tagja, majd nyugdíjas évei alatt drámapedagógusként dolgozott Velünk a pandémiát megelőző időkig.

Szeretettel emlékezünk Rá!

vehir.hu

További cikkek

Közeleg az első nagyszínházi bemutató a Petőfi Színházban
Közeleg az első nagyszínházi bemutató a Petőfi Színházban
A Veszprémi Petőfi Színházban hamarosan a nézők is megtekinthetik az évad első nagyszínházi bemutatóját, ugyanis a Tasnádi Csaba által színpadra állított Ken Ludwig darab pénteken debütál.
Márfi Gyula: A kereszténység akkor durva, ha eltér Krisztustól, az iszlám pedig akkor, ha követi Mohamedet
Márfi Gyula: A kereszténység akkor durva, ha eltér Krisztustól, az iszlám pedig akkor, ha követi Mohamedet
Az iszlám nem csupán vallás, hanem politikai berendezkedés is, ami óriási veszélyt jelent Európára, vallja dr. Márfi Gyula, nyugalmazott érsek, aki „Jegyzetek az iszlámról - keresztény szemmel” című új könyvét az Utas és Holdvilág Antikváriumban mutatta be múlt pénteken. Az előadáson szóba került számos olyan példa is, amely bemutatja, hogy a nyugati világ milyen szinten fordult ki önmagából.
Veszprémben lesz 2021 egyik legnagyobb magyar fotós rendezvénye
Veszprémben lesz 2021 egyik legnagyobb magyar fotós rendezvénye
Egy egész hétvégés programmal tér vissza Veszprémbe a Fotósviadal, ahol ezúttal a megszokottól eltérő kihívásokkal szembesülhetnek a résztvevők. A rengeteg izgalmas fotótéma közt olyan helyszíneket is találunk, amelyek a turisták előtt általában rejtve maradnak, de egy jótékonysági árveréssel egybekötött fotókiállítást is megtekinthetünk a Balatont bemutató fotósok legjobb munkáiból a “Samsung - The Frame” projekt digitális fotóművészeti kiállítóterében, Tihanyban.
Sportos-zenés délután a telepen
Sportos-zenés délután a telepen
A Jutasi úti lakótelep több helyszínén színes programokkal várták az érdeklődőket vasárnap.
Testünk a mérték
Testünk a mérték
Eric Kressnig munkáiból nyílt kiállítás szombaton a Csikász Galériában.