Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Borjúfóka született a Veszprémi Állatkertben

2021. június 12. 9:51
Június 7-én látta meg a napvilágot a Veszprémi Állatkert legfiatalabb lakója. A vízi emlős érkezésével a borjúfókacsalád bővült. Anyuka és a kicsi is köszönik, jól vannak.

Június elején az négytagú borjúfóka csapat egy új taggal bővült Veszprémben, így a három nőstény és egy hím egyed után egy újabb nőstény fókát lehet majd megtekinteni a Gulya-dombi medencékben.

A kicsi és anyja egyelőre egy elkülönített helyen vannak, amit a szemfülesek távolról ugyan megnézhetnek, de arra még egy kicsit várni kell, hogy a társaikkal együtt a nagyobb medencében és kifutón is találkozhasson vele a közönség.

A kicsi szülei Pierre és Kati, utóbbi féltve őrzi a szülöttjét, aki szerencsére jó erőben és jó súlyban van.

fotó: Veszprémi Állatkertfotó: Veszprémi Állatkert

A kicsi születése azért is rendkívüli esemény, mert a borjúfókák fogságban ritkán szoktak szaporodni, Veszprémben korábban nem volt rá példa és más magyar állatkertekben sem sűrűn.

Az újszülöttnek egyelőre nincs neve, ebben az állatkert majd a Facebook-közösség segítségét és ötleteit fogja kérni.

A borjúfóka a Föld leggyakoribb fókafajtája, az északi félteke vizeit népesíti be. Elsősorban a kevésbé sós partközeli vizeket kedveli. Ragadozó életmódot folytat, kedvelt táplálékai a halak, kagylók, rákok és más puhatestűek. Az élelem felkutatásában különösen érzékeny bajszuk segíti őket, naponta pedig akár 5-8 kg-nyi táplálékot is elfogyasztanak. A faj a párzási időszakon kívül magányos, ha jobb adottságú területen össze is gyűlik több példánya, kerülik az interakciót. A borjúfóka vemhessége 9-11 hónapig tart és általában egy utódot hoznak világra.

vehir.hu
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.