2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Ilyen, amikor több száz veszprémi diák egyszerre teljesíti a Jerusalema-kihívást - VIDEÓ

A Hriszto Botev Általános Iskola felső tagozatos diákjai is csatlakoztak a népszerű Jerusalema nevű táncos kihíváshoz. A performanszot az iskola tematikus napjának fináléjaként adták elő.

Hagyományosan minden évben az utolsó előtti tanítási napon a Hriszto Botev Általános Iskolában tematikus napot tartanak, ahol valamilyen témakör mentén különböző ügyességi és szellemi vetélkedőket szerveznek a diákoknak.

Idén a Harry Potter mesevilág adta a központi témát, így a diákok többek közt ellátogathattak az elvarázsolt rengetegbe, kvidicsezhettek és különböző, a varázsló világgal kapcsolatos fejtörőkre is választ kellett adniuk.

A tematikus nap ötletgazdája a tanári gárdából Zongor Klára volt, ő honosította meg 13 évvel ezelőtt ezt a hagyományt és szervezte meg az idei diáknapot is. Ahogy megtudtuk tőle, tavaly a Covid-19 miatt elmaradt ez az esemény is, viszont azt megelőzően több nagy sikerű diáknapot is megszerveztek, az egyik közül különböző országok kultúráját mutatta be a gyerekeknek. Jövőre viszont már nem ő, hanem kollégája, Deli Kitti veszi át a Diákönkormányzat vezetését, ezáltal a diáknap főszervezését is.

A tematikus nap zárásaként a felső tagozatosok, közel 400 diák közösen teljesítették az interneten hatalmas népszerűségnek örvendő Jerusalama-kihívást, amit az alábbiakban videóban is megmutatunk.

A Jerusalema-kihívás Master KG, dél-afrikai DJ gospel stílusú, zulu nyelvű dalára épül. A trend 2020 februárjában indult Angolából. Egy csoport fiatal felvételt készített arról, hogy evés közben táncolnak, feladatuk annyi volt, hogy mindeközben ne ejtsék el a tányért. Ez a videó hirtelen nagy népszerűségre tett szert és a mai napig sokan csatlakoznak a kihíváshoz. Az eredeti dal koreográfiáját már eltáncolták egészségügyi dolgozók, rendőrök, pedagógusok is. A világjárvány idején ez a játék összetartó erővel is bírt. Az embereknek szükségük van arra, hogy akármennyire elszigetelve érzik magukat, legyen, ami visszaadja a közösségi élet érzését, többek közt ezt a funkciót teljesíti a Jerusalema-kihívás is.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
A bűnügyi hírek közt gyakran szerepel a közügyektől való eltiltás fogalma. Mit tehet és mit nem, akit eltiltanak a közügyektől? A főügyészség megyei statisztikákkal válaszol.
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.
Kerítésbe szorult kutyát mentettek a fűzfői tűzoltók Balatonalmádiban
Kerítésbe szorult kutyát mentettek a fűzfői tűzoltók Balatonalmádiban
Kollégánk szerkesztés közben lett figyelmes a síró kutyára, tárcsázta a 112-t.
Rétvári: megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba
Rétvári: megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba
Hétfőn megkezdődik az ingyenes tankönyvek kiszállítása az iskolákba; a kormány a kiadványok ingyenességével 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le a magyar családok válláról - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Üllőn.
A közösségek ünnepe volt a szombati nap a térségben
A közösségek ünnepe volt a szombati nap a térségben
Több környező településen is most szombaton tartották meg a hagyományos falunapokat, amelyeket tavaly a járvány miatt nem lehetett megszervezni. A kulturális programok mellett a helyi értékek megőrzése és bemutatása volt az egyik kulcsmomentum.