2021. november 29.
//
Taksony névnap

Ilyen, amikor több száz veszprémi diák egyszerre teljesíti a Jerusalema-kihívást - VIDEÓ

A Hriszto Botev Általános Iskola felső tagozatos diákjai is csatlakoztak a népszerű Jerusalema nevű táncos kihíváshoz. A performanszot az iskola tematikus napjának fináléjaként adták elő.

Hagyományosan minden évben az utolsó előtti tanítási napon a Hriszto Botev Általános Iskolában tematikus napot tartanak, ahol valamilyen témakör mentén különböző ügyességi és szellemi vetélkedőket szerveznek a diákoknak.

Idén a Harry Potter mesevilág adta a központi témát, így a diákok többek közt ellátogathattak az elvarázsolt rengetegbe, kvidicsezhettek és különböző, a varázsló világgal kapcsolatos fejtörőkre is választ kellett adniuk.

A tematikus nap ötletgazdája a tanári gárdából Zongor Klára volt, ő honosította meg 13 évvel ezelőtt ezt a hagyományt és szervezte meg az idei diáknapot is. Ahogy megtudtuk tőle, tavaly a Covid-19 miatt elmaradt ez az esemény is, viszont azt megelőzően több nagy sikerű diáknapot is megszerveztek, az egyik közül különböző országok kultúráját mutatta be a gyerekeknek. Jövőre viszont már nem ő, hanem kollégája, Deli Kitti veszi át a Diákönkormányzat vezetését, ezáltal a diáknap főszervezését is.

A tematikus nap zárásaként a felső tagozatosok, közel 400 diák közösen teljesítették az interneten hatalmas népszerűségnek örvendő Jerusalama-kihívást, amit az alábbiakban videóban is megmutatunk.

A Jerusalema-kihívás Master KG, dél-afrikai DJ gospel stílusú, zulu nyelvű dalára épül. A trend 2020 februárjában indult Angolából. Egy csoport fiatal felvételt készített arról, hogy evés közben táncolnak, feladatuk annyi volt, hogy mindeközben ne ejtsék el a tányért. Ez a videó hirtelen nagy népszerűségre tett szert és a mai napig sokan csatlakoznak a kihíváshoz. Az eredeti dal koreográfiáját már eltáncolták egészségügyi dolgozók, rendőrök, pedagógusok is. A világjárvány idején ez a játék összetartó erővel is bírt. Az embereknek szükségük van arra, hogy akármennyire elszigetelve érzik magukat, legyen, ami visszaadja a közösségi élet érzését, többek közt ezt a funkciót teljesíti a Jerusalema-kihívás is.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Bár arcunkat ismét maszk mögé kell rejteni, a hitünk ilyenkor lesz még erősebb
Bár arcunkat ismét maszk mögé kell rejteni, a hitünk ilyenkor lesz még erősebb
Meggyújtották a város adventi koszorúján az első gyertyát, ami idén a hagyományoktól eltérően nem a Várban, hanem az Óváros téren található.
Nőtt az ásványvíz-, üdítő- és gyümölcsléforgalom az idén az első három negyedévben
Nőtt az ásványvíz-, üdítő- és gyümölcsléforgalom az idén az első három negyedévben
Az ásványvizek, ízesített vizek, szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek és jegesteák forgalma 1,912 millió liter volt az idén az első három negyedévben, 3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, de így is 4 százalékkal elmaradt a 2019-es azonos időszakitól - közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség az MTI-vel.
Új étterem várja a turistákat Eplényben
Új étterem várja a turistákat Eplényben
Új bisztró és szálláshely nyitott november közepén Eplényben.
1,2 milliárd forintból újult meg a fűzfői Irinyi János iskola
1,2 milliárd forintból újult meg a fűzfői Irinyi János iskola
A beruházásban toldaléképülettel bővült az intézmény tantermi szárnya, valamint zenetermeket, fejlesztőszobákat, és új tornatermet is építettek.
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be.