2021. szeptember 22.
//
Móric névnap

Bemutatta új bérletes kínálatát a Filharmónia Magyarország

2021. június 22. 16:16
A következő évadban öt koncerten vehetnek részt azok, akik bérletet váltanak a Filharmónia előadássorozatára.

A koncertsorozat első állomásán, szeptember 30-án az Orfeo Zenekar és a Purcell kórus lép színpadra. Műsorukban Joseph Haydn, J. G. Albrechsberger, J. N. Hummel és Michael Haydn munkái szerepelnek. November 6-án a Capella Savaria és a Purcell kórus adják elő Händel Theodoráját. December 15-én a Budapesti Fesztiválzenekar John Stanley, Corelli, Vivaldi, Mozart és Benjamin Britten életművéből válogat. Március 17-én a brit The King's Singers műsorát tekintheti meg a veszprémi közönség, míg a sorozat záróakkordja a Concerto Budapest fellépése lesz április 11-én, akik Bartók és Beethoven munkái közül mutatnak meg néhányat.

A programot Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója és Loószné Dömötör Enikő, a Veszprémi Érsekség irodavezetője ismertették hétfőnA programot Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója és Loószné Dömötör Enikő, a Veszprémi Érsekség irodavezetője ismertették hétfőn

Nem kell azonban őszig várni azoknak, akik a Filharmónia programkínálatára kíváncsiak. A Veszprémi Érsekséggel együttműködésben július 9-én az Óbudai Danubia Zenekar Stamitz, Rieding, Taffanel, Beriot és Mozart munkáiból válogat a Szentháromság téren, augusztus 23-án pedig a Vivat Bacchus Énekegyüttes ad koncertet az Érseki Palota dísztermében. 

A szervezők azt is megerősítették, hogy Veszprém idén is csatlakozik az orgonák éjszakájához augusztus 7-én. A pontos program egyelőre még nem állt össze, annyi azonban már elmondható, hogy a Szent Margit templomban biztosan megtalálják számításukat az orgonazene szerelmesei.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Közeleg az első nagyszínházi bemutató a Petőfi Színházban
Közeleg az első nagyszínházi bemutató a Petőfi Színházban
A Veszprémi Petőfi Színházban hamarosan a nézők is megtekinthetik az évad első nagyszínházi bemutatóját, ugyanis a Tasnádi Csaba által színpadra állított Ken Ludwig darab pénteken debütál.
Márfi Gyula: A kereszténység akkor durva, ha eltér Krisztustól, az iszlám pedig akkor, ha követi Mohamedet
Márfi Gyula: A kereszténység akkor durva, ha eltér Krisztustól, az iszlám pedig akkor, ha követi Mohamedet
Az iszlám nem csupán vallás, hanem politikai berendezkedés is, ami óriási veszélyt jelent Európára, vallja dr. Márfi Gyula, nyugalmazott érsek, aki „Jegyzetek az iszlámról - keresztény szemmel” című új könyvét az Utas és Holdvilág Antikváriumban mutatta be múlt pénteken. Az előadáson szóba került számos olyan példa is, amely bemutatja, hogy a nyugati világ milyen szinten fordult ki önmagából.
Veszprémben lesz 2021 egyik legnagyobb magyar fotós rendezvénye
Veszprémben lesz 2021 egyik legnagyobb magyar fotós rendezvénye
Egy egész hétvégés programmal tér vissza Veszprémbe a Fotósviadal, ahol ezúttal a megszokottól eltérő kihívásokkal szembesülhetnek a résztvevők. A rengeteg izgalmas fotótéma közt olyan helyszíneket is találunk, amelyek a turisták előtt általában rejtve maradnak, de egy jótékonysági árveréssel egybekötött fotókiállítást is megtekinthetünk a Balatont bemutató fotósok legjobb munkáiból a “Samsung - The Frame” projekt digitális fotóművészeti kiállítóterében, Tihanyban.
Sportos-zenés délután a telepen
Sportos-zenés délután a telepen
A Jutasi úti lakótelep több helyszínén színes programokkal várták az érdeklődőket vasárnap.
Testünk a mérték
Testünk a mérték
Eric Kressnig munkáiból nyílt kiállítás szombaton a Csikász Galériában.