2021. október 25.
//
Bianka névnap

Gerstmár: meg kell nézni, mit érdemes megtartani, vagy elhagyni a kényszerintézkedésekből az oktatás területén

2021. június 29. 14:11
Az LMP helyi önkormányzati képviselője, Gerstmár Ferenc az oktatási rendszer reformjait sürgette szerdai sajtótájékoztatóján.

"Ha megnézzük az elmúlt tanévet, azt látjuk, régen tapasztaltunk az oktatásban akkora rugalmasságot igénylő és annyira előre tervezhetetlen évet, mint amilyenben részünk volt. Köszönet jár mind a pedagógusoknak, mind a szülőknek, mind pedig a diákoknak. Bízunk benne, hogy a nyár folyamán mindenkinek lesz alkalma a fáradalmak kipihenésére" – mondta Gerstmár Ferenc szerda délelőtt, amikor a magyar oktatási rendszer megreformálásáról tartott sajtótájékoztatót.

Hangsúlyozta, az oktatásirányítás még nem pihenhet, hiszen most van idő megnézni, mi volt jó és hasznos a kényszerintézkedésekben: mi az, amit meg lehet tartani és őszre beépíteni az oktatás rendjébe; és mi az, amit el kell hagyni ahhoz, hogy az oktatás korszerűvé és még színvonalasabbá válhasson.

Kiemelte, hogy nem engedhető meg, hogy a társadalmi különbségek az oktatás működése miatt tovább fokozódjanak. Lépéseket kell tenni az esélyegyenlőség megteremtése felé a 18 éves tankötelezettség visszaállításával is, mondta.

"Alapvetés, hogy vissza kell adni az iskolák és a tanárok autonómiáját. A pedagóguspálya népszerűsítése sem várathat magára tovább, és a béreket is azonnali hatállyal kell megemelni a vetítési alap minimálbérhez kötésével, a pályakezdők fizetésének versenyképessé tételével. Végül, de nem utolsósorban az önkormányzatnak is van feladata. Az egyre nagyobb mértékben jelentkező pedagógushiány enyhítésére a bérlakásprogramjában szolgálati lakások kialakítását szükséges előirányozni. Nem felejthetjük, hogy bár az iskolák állami fenntartásúak, azért a mi iskoláink, vagyis a helyi közösségek iskolái" – összegezte gondolatait a zöld párt képviselője.

vehir.hu

További cikkek

Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Sok kicsi sokra megy alapon szervezték meg az egy éve alapított ProBono Veszprémért Egyesület munkáját helyi civilek, akik önkéntes munkájukkal segítik a különböző városrészek fejlődését, szépítését. Az elmúlt héten a Stadion utcában festették le az útszéli korlátokat a tagok, a jövőben pedig újabb akciókat tervez a veszprémi fiatalokból álló csapat.
A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A Megyeház téren rendezték meg az önkormányzat központi ünnepségét október 23-án, melynek szónoka Ovádi Péter parlamenti képviselő volt.
Orbán: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában
Orbán: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában
Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi beszédében.
Gyulafirátóton lelőtt katona emléke előtt hajtottak fejet
Gyulafirátóton lelőtt katona emléke előtt hajtottak fejet
Az ismeretlen katona sírjánál emlékeztek 1956 áldozataira Gyulafirátóton.
Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.