Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Rozéval és jazz-szel elkezdődött az idei borfesztivál Veszprémben

2021. augusztus 14. 4:00
Az idei Rozé, Rizling, Jazz Napokon sem adtak lejjebb a szervezők a korábbi évek minőségéből és mennyiségéből. 30 borász kínálata és 30 fellépő koncertje közül lehet válogatni a következő két hétben Veszprémben.

Augusztus 13. és 22. között ismét a populárisabb jazz-zenéjé, valamint a magyar boroké lesz a főszerep az Óváros téren, ahol immáron tizenegyedik alkalommal rendezik meg a VeszprémFest hagyományos kísérőrendezvényét a Rozé, Rizling, Jazz Napokat.

Ráadásul úgy, hogy nem volt olyan év, amikor elmaradt volna a fesztivál. Erre kiváltképp a tavalyi, koronavírus súlytotta évben volt esély, de ahogy akkor is a járványügyi szabályok betartása mellett megtartották a tematikus napokat, úgy idén is sikerült tető alá hozni a rendezvényt. Ugyanakkor a megváltozott járványügyi és kiváltképp oltási helyzet miatt idén már nem testhőmérsékletet mérnek az Óváros téri bejáratnál, hanem a védettségi igazolványokat ellenőrzik.

Aki megfelel a feltételeknek, azaz be van oltva a koronavírus elleni bármely vakcinával, az Óváros téren 30 borász, közel 120 termékéből válogathat. Zsandár Tamás fesztiválmenedzsertől megtudtuk, a megszokott Balaton-felvidéki borászatok mellett a Somlóról, Villányból, Mádról és Pannonhalmáról is érkeztek palackok a kínálatba.

Utóbbi tájegység - azaz Pannonhalma - pedig nem csak a borokkal van jelen a fesztiválon, a Pannonhalmi Főapátsági Sörfőzde tradicionális hazai söreit hozta Veszprémbe, mint vendégkiállító.

A buborék egyébként több helyen megjelenik - és nem csak a bör fröccs formátumú elfogyasztásakor - a Buborék Házban magyar pezsgőket, champagne-t és prosecco-válogatást is lehet kóstolni.

Zsandár Tamás portálunkon is felhívta a figyelmet három különlegességre a kínálatból, amelyek közül idén a fesztivál borai is kikerültek. Az egyik ezek közül a Borbély-féle rozé, Figula olaszrizlingje, valamint a már említett Buborék Házban kapható Francois pezsgő.

Szintén a Rozé, Rizling, Jazz Napok állandó kínálatához tartoznak a tradicionális, mégis új gasztronómiai trendeket is magukban hordozó falatozók. Idén az Oliva Bisztró mellett a Serpenyős Ház, valamint a Vitéz Kürtős ételei közül lehet válogatni.

Pénteken kora este a Soul & Emotion koncertjével startolt a fesztivál, majd a Moonshine Jamboree koncertje után Szakcsi Lakatos Róbert Trió zárta a nyitónapot. A további 27 koncertről, valamint a bővebb borkínálatról a fesztivál honlapján lehet tájékozódni.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Bejelentették a jövő évi VeszprémFest és Rozé Rizling Jazz Napok időpontját Bejelentették a jövő évi VeszprémFest és Rozé Rizling Jazz Napok időpontját Akinek már megvan a jövő évi naptárja, be is karikázhatja az időpontokat. 2023. augusztus 9. 13:33 Feloldódni a borban, zenében, tömegben Rozé Rizling Jazz Napok Feloldódni a borban, zenében, tömegben Hangulatjelentés a Rozé Rizling Jazz Napokról. 2023. július 10. 14:58 Idén sem marad senki rozé, rizling és jazz nélkül Veszprémben fesztivál Idén sem marad senki rozé, rizling és jazz nélkül Veszprémben A Rozé, Rizling, Jazz Napok Veszprém olyan zenei és gasztronómiai fesztiválja, ami 13. éve úgy része a nyári programdömpingnek, hogy még a világjárvány miatt sem maradt el alkalom. Idén az Európa Kulturális Főváros évében ugyanúgy a jól bevált recept szerint készültek a szervezők, de néhány újítás így is bekerült a programok közé. Erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtök este a Városháza előtti téren. 2023. május 25. 17:45 Pénteken mindenki előtt kiderül, szlovén szomszédunk mennyire boros nemzet Pénteken mindenki előtt kiderül, szlovén szomszédunk mennyire boros nemzet A Rozé, Rizling, Jazz Napok külföldi vendégét idén nem a színpadon kell keresni, sokkal inkább a borhűtők kínálatai közt. Ugyanis idén Szlovénia legrégebbi városából, Ptujból, pontosabban az alatta elterülő borospincékből is érkeztek palackok Veszprémbe a Ptujska klet borászat kínálatából. Szomszédunk borászati megoldásait és termékeit pénteken pedig bárki megkóstolhatja az Óváros téren, amikor a szlovén vendégek részvételével tartanak kóstolót kora este. 2022. július 14. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.