2022. január 26.
//
Vanda névnap

Nyíltvízi úszó vk: Rasovszky negyedik lett Macedóniában

2021. augusztus 28. 22:08
MTI/MÚSZ
A Balaton Úszó Klub Veszprém olimpiai ezüstérmes kiválósága, Rasovszky Kristóf negyedik lett szombaton a FINA nyíltvízi úszó világkupa-sorozatának macedóniai állomásán, az Ohrid-tóban rendezett 10 km-es viadalon.

Valamivel több mint három héttel az olimpia után a Tokióban ezüstérmes Rasovszky Kristóf saját bevallása szerint kissé megkopott formában úszta végig a távot, ám így is beért a negyedik helyen. Így összetettben továbbra is második, miután a szezonnyitó dohai futamon ezüstérmes volt az akkor és most is elsőként célba érő francia Marc-Antoine Olivier mögött.

Tokió óta eltelt kicsit több mint három hét, és nem állítanám, hogy én voltam a munka hőse… Jó, nem is kellett annak lennem azt hiszem, igaz, így lassú voltam az utolsó körben, nekik volt még egy sebességük, ami nekem már nem, ám mindettől függetlenül kimaxoltam ezt a versenyt. Olivier az olimpiai csalódás után három hete itt van, úszta az Európa-kupát, a 25 km-es FINA ultramaratont, nem csoda, hogy most is így ment neki. Az viszont talán kijelenthető, hogy az első három elcserélte volna az itteni dobogóját az én tokiói ezüstérmemre, én meg nem sajnálom, hogy itt lettem negyedik, és nem ott

– nyilatkozta Rasovszky Kristóf a magyar szövetség honlapján.

A nőknél Olasz Anna diadalmaskodott. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tokiói olimpián negyedik versenyző hét év után nyert újra vk-viadalt.

vehir.hu