Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tomori Zsuzsanna a Vipers Kristiansand csapatához igazolt

2021. szeptember 7. 12:01 // Forrás: MTI
A Bajnokok Ligájában címvédő norvég Vipers Kristiansand kézilabda-csapatánál folytatja pályafutását Tomori Zsuzsanna. Szerződése egy idényre szól.

A 34 esztendős játékos érkezését kedden jelentette be új klubja, amely szombaton a Győri Audi ETO KC ellen kezdi meg a BL új szezonját.

Tomori 189-szer szerepelt eddig a magyar válogatottban, ezzel az örökrangsor 16. helyén ál, ugyanakkor az aktívak között az első.

Fotó: vipers.noFotó: vipers.no

A Vasas, az FTC, a Győr és legutóbb a Siófok játékosa volt. Az ETO-val háromszor nyert BL-t (2017, 2018, 2019), az FTC-vel kétszer KEK-et (2011, 2012), nyolcszoros magyar bajnok és hatszoros Magyar Kupa-győztes. A 2012-es Európa-bajnokságon bronzérmes, a 2008-as olimpián pedig negyedik helyezett volt. Magyarországon 2012-ben, 2015-ben és 2016-ban az év játékosának választották.

"Nagyon örülök, hogy a Vipershez szerződtem. Évek óta mindig vágytam arra, hogy Magyarországon kívül is játszhassak, és nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam Norvégiába. A kultúra izgalmas és más, és szerintem a norvég élet jól fog állni nekem" - fogalmazott a Kristiansand honlapján Tomori. "Amint a Vipers megkeresett, természetes volt, hogy őket válasszam. Tetszik, ahogy kézilabdáznak, és remélem, hogy segíthetek a csapatnak a következő szezonban a kitűzött célok elérésében."

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.