Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

30 éve építik Veszprémet és a környéket

2021. szeptember 12. 11:07
30 éves lett a VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft. a jubileumot pedig nagyszabású családi nappal ünnepelték meg a cégnél. A vállalat három évtizedét számos fordulat és nehéz döntési helyzet jellemezte, ezekbe is kaphattak bepillantást az ünnepségen részt vevők. Jelenleg a VEMÉVSZER a térség egyik legnagyobb építőipari vállalata, többek közt az ő nevükhöz fűződik a Veszprém Aréna és az új sportuszoda megépítése is.

1991-ben, a rendszerváltás idején a VEMÉV Veszprém Megyei Építőipari Vállalat néhány kollégája közös erővel, a saját megtakarított pénzükből létrehozták a VEMÉVSZER-t, ezzel átmentve a pár év múlva felszámolás alá kerülő VEMÉV szellemi örökségét, de már úgy, független vállalatba. Így kezdődött annak az építőipari vállalkozásnak a története, amely mára a térség egyik legmeghatározóbb szereplőjévé nőtte ki magát az építőiparban.

A megalapítás viszont csupán az első mérföldkő volt a 30 éves úton, amit a szombati születésnapi ünnepségen Boross Ottó, a VEMÉVSZER Kft. ügyvezetője mutatott be munkatársai és a meghívott partnerek előtt előadásában.

Boross Ottó, a VEMÉVSZER Kft. ügyvezetőjeBoross Ottó, a VEMÉVSZER Kft. ügyvezetője

Szóba került a 90-es évek gazdasága, ahol a sikerességhez az is kellett, hogy jókor hozzák meg a megfelelő döntéseket a cégvezetésben, mérföldkőnek számított az aréna megépítése is, ami után a VEMÉVSZER-t már a legnagyobb hazai építőipari vállalatok között kezdték emlegetni, de szóba került a 2008-as gazdasági válság átvészelése is.

Megemlékeztek Szücs Istvánról is, a cég egyik alapítójától, és aki 25 éven keresztül vezette a menedzsmentet, mielőtt 2016-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A VEMÉVSZER története tükröt ad a hazai építőipar fejlődéséről is, azaz, hogy a rendszerváltás után melyik korszakban, mely nehézségekkel kellett megküzdeni, valamint, hogy a kihívásokat hogyan lehet lehetőségként értelmezni. Például a közbeszerzések megjelenésekor 1997-ben sok cég lépéshátrányba került, akik nem reagáltak gyorsan az új jogi környezetre, vagy éppen a konkurens cégek partnerként való kezelése is ilyen stratégiai kérdésnek számított az évek alatt.

A cég tavaly lépett át egy újabb fontos mérföldkövet. Habár Szücs István 2016-os halála után mind lelkileg, mind gazdaságilag mélypontra került a cég, pár évvel később sikerült elérni egy újabb fontos eredményt, a VEMÉVSZER árbevétele átlépte a 10 milliárd forintos határt.

Boross Ottó ebben köszönetet mondott a cég számos támogatójának és pártfogójának. Többek közt Porga Gyula polgármesternek, Ovádi Péter országgyűlési képviselőnek, valamint a VEMÉVSZER minden dolgozójának, akik szintén ott voltak az ünnepségen, többen családtagjaikkal, gyermekeikkel.

Porga Gyula, polgármesterPorga Gyula, polgármester

A megszólítottak közül Porga Gyula köszöntőjében a sikeres cég három kulcsfontosságú elemére hívta fel a figyelmet. Azaz szükség van egy jó gondolatra, ötletre, amire a céget építik, egy hatékony és bátor menedzsemntre, valamint olyan kollégákra, akik tökéletes szakmaisággal elvégzik a munkákat. Szerinte ez a hármas a VEMÉVSZER-nél tökéletesen látszik, ezért tud már három évtizede sikeresen jelen lenni az építőiparban.

Ovádi Péter pedig egy olyan dologra hívta fel a figyelmet, amit sokszor az emberek hajlamosak figyelmen kívül hagyni. Arra, hogy mennyi munka van egy alapkőletétel és egy épület átadása között. A VEMÉVSZER pont ebben az időintervallumban végzi a munkáját, és ahogy a képviselő megfogalmazta, 30 éve építik Veszprémet és a környéket, mindazt, amire mindenki büszke lehet.

Ovádi Péter, országgyűlési képviselőOvádi Péter, országgyűlési képviselő

A polgármester és az országgyűlési képviselő egy ajándékkal is készült a VEMÉVSZER-nek, a színpadon az ügyvezetőnek átadtak egy babazászlót, azt a jelképet, amelyet akkor tűznek ki az intézmények, cégek, ha az ott dolgozók közül valakinek kisgyermeke születik. Ezzel is megerősítve, hogy a VEMÉVSZER családbarát munkahely.

Az ünnepségen a köszöntők után elismeréseket is átadtak a cég olyan dolgozóinak, akik már 10, 20, vagy akár 30 éve a VEMÉVSZER kötelékébe tartoznak. Több tucat embert szólítottak a színpadra, ezzel is megerősítve azt, amit Boross Ottó a beszédében kiemelt: a VEMÉVSZER egy családként működik, ahol ha kell segítik egymást, ha kell közösen visznek véghez nagy dolgokat.

Az egész napos ünnepség ezután kötetlenebb formában folytatódott, gyermekprogramok mellett este koncertek és tüzijáték is volt a Historia Kertben a VEMÉVSZER születésnapja alkalmából.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.