Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyolc bemutatóval készül az új évadban a Kabóca Bábszínház

2021. szeptember 18. 9:42
Az őszi és a tavaszi félévadban is négy-négy előadást láthat majd a közönség, emellett a Papa, Mama, Gyerekek Családi Napokon számos vendégelőadás is érkezik Veszprémbe.

A 2021/22-es évad terveiről pénteken tartott sajtótájékoztatót a bábszínház, ahol Szőke Kavinszki András igazgató elmondta, soha nem volt anyagilag olyan biztonságban a teátrum, mint most. A minisztériummal ugyanis egy ötéves garanciális szerződést kötöttek, továbbá számos pályázati lehetőség adódott, aminek köszönhetően öt évre előre tudnak gondolni – ez az EKF évre készülve fontos is.

Másrészt viszont azt sem titkolta az igazgató, hogy soha nem volt olyan kevés nézője a bábszínháznak, mint az előző évadban, amire nyilvánvalóan igencsak rányomta a bélyegét a járvány. A jövőben ezen szeretnének változtatni, hiszen a legfontosabbnak továbbra is azt tartják, hogy a gyerekek megfelelő szórakozáshoz, szellemi és lelki táplálékhoz jussanak.

Ezt az előttünk álló évadban többek között nyolc új bemutatóval szeretnék elérni – ezekről már Sipos Tekla művészeti titkár beszélt. Az első premiert rögtön vasárnap tartják, a Jutas piknik keretében – ez lesz a Nyagikláb artisták a porondon Rumi László rendezésében. Ezzel együtt összesen négy új előadással készülnek az őszi félévadban, míg a 2022-es félévadban szintén négy bemutatót tartanak.

A 2021/22-es évad bemutatói:

  • Nyakigláb artisták a porondon – szeptember 19.
  • Mesecirkusz – szeptember 30.
  • Szólít a szörny – november 9.
  • Hamupipőke – november 7.
  • Bánk bán – február 22.
  • A sárkányölő Fjorentinosz
  • Otthon
  • Gasztroszínház

A premierek közül kettő is koprodukcióban fog majd elkészülni, ezek közül az egyik a Szólít a szörny, Patrick Ness regényének adaptációja, melyet Vidovszky György rendező alkalmaz színpadra a Weöres Sándor Színház, a Mesebolt Bábszínház és a Kabóca Bábszínház művészeivel közösen. Ennek megfelelően a darabot először Szombathelyen mutatják majd be október 7-én, majd november-decemberben Veszprémben lesz látható.

Emellett a Veszprémi Petőfi Színházzal, valamint a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal közösen készül Katona József drámájából a Bánk bán, melyet elsősorban a kamaszoknak és a felnőtteknek szánnak, és amely a Petőfi Színház bérletes előadásai között szerepel majd.

Különleges babaszínházi előadás lesz majd az Otthon című darab is, amely a Veszprém az Élhető Város stratégia, illetve A város, mint otthon és óriási játszótér nevű program keretén belül, a veszprémi gyerekek bevonásával készül.

Repertoáron maradnak a Két kicsi pingvin, a Kuszakeszi történet, a Gréta, a Badu mama gyermekei és A brémai muzsikusok előadások, ezeket bérletben lehet majd megtekintheti.

A komplett családi élmény jegyében folytatódnak a Papa, Mama, Gyerekek családi napok, melyet az idei évben még négy alkalommal rendeznek meg: szeptember 26-án, október 17-én, november 28-án és december 13-án, ahol a Kabóca Bábszínház előadásai mellett vendégszínházak is bemutatkoznak egy-egy darabbal. A program pedig januárban is folytatódik, többek között a KL Színház A kisgömböc, a Góbi Rita Társulat Hacukaland és a MárkusZínház A repülés története című előadásaival.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.