Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Online vb-n szerzett bronzérmet Bécsi Nikolett

2021. szeptember 23. 10:48
A veszprémi Padányi TKD0 Veszprém harminchárom esztendős kiválósága, Bécsi Nikolett a magyar válogatott tagjaként bronzérmes lett formagyakorlatban a tekvondó világbajnokságon.

A tekvondó, az olimpiai programban is szereplő, koreai eredetű küzdősport történetében először rendeztek online formagyakorlat világbajnokságot. A szeptember 4. és 19. között rendezett eseményen a képzelt ellenfelekkel szembeni virtuális harcról otthon készült formagyakorlat-videókat kellett elküldeni a szervezőknek, akik ezeket értékelve hirdettek eredményt.

A magyar válogatott tizenkét fős csapata végül két bronzérmet szerzett: a Padányi TKD Veszprém versenyzője, Bécsi Nikolett 2 dan kategóriában, a budapesti Sepp Yvette pedig 4-6 dan kategóriában állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Bécsi Nikolett esetében hosszú, több mint kéthetes versenyzési időszak, valamint közel egyéves felkészülés állt a mostani teljesítmény mögött. Ugyanis a covid-időszak sem telt tétlenül Nikolett számára, aki a közel másféléves kényszerszünetben új edzésmódszert dolgozott ki edzőjével, Vajky Lászlóval.

A szakember portáluknak elmondta, a változtatásra a pandémia miatti hosszú versenyleállás adott lehetőséget. Mint fogalmazott, ha nincs ez a kényszer versenyszünet, akkor neki sem mertek volna állni ilyen nagyszabású változtatásoknak az edzésmódszereinkben.

Az újonnan kidolgozott edzésprogrammal már az első két hónap magánedzéseinél igazolódott, hogy jó irányba haladunk, a fejlődés aztán új inspirációt adott Nikinek. Az elmúlt versenyek eredményei pedig egyértelművé tették, hogy új fejlődési irányt sikerült kijelölnünk és módszeresen végig vinnünk

– húzta alá Vajky László.

Hozzátette: Nikolettnek az eddigi favorit versenyszámai – küzdelem és erőtörés – mellett a formagyakorlat nem volt erőssége. Bár jórészt kvalifikálta magát az Eb-re, vb-re, most azonban sikerült annyit fejlődnie, hogy megérdemelten állhatott a virtuális dobogó harmadik fokára norvég és japán riválisa mögött.

 – Mintha csak újra az elejétől kezdtem volna a küzdősportokat és húsz évet léptem volna vissza az időben – fogalmazott Bécsi Nikolett.

Remélhetőleg véget érnek a pandémia miatti megszorítások. A versenyek száma újra növekszik és remélhetőleg visszaáll a régi kerékvágásba. Nikolett motivációja ugyan új alapokon, de a régi, emellett új mentális töltéssel is erősödött a veszprémi sportoló a versenyzésben. Továbbra is pozitívan látja a jövőt. Nem hiába egy rutinos élsportoló, aki kiváló eredményekkel a háta mögött továbbra is tud versenyezni

– zárta gondolatait Vajky László.

Bécsi Nikolettre a közeljövőben több verseny is vár a november végi, már megrendezésében is teljes spanyolországi Európa-bajnokság előtt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.