Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Sikeres rendezés, kiváló veszprémi eredmények

2021. szeptember 26. 10:56 // Forrás: Gaschler-Gyeviki Nóra
Szeptember 18-19-én Győrben zajlott le a rövidtávú és sprint váltó tájékozódási futó országos bajnokság a Veszprémi Honvéd SE (VHS) rendezésében.

Az egyesület többszörösen is nagy fába vágta a fejszéjét a versennyel, hiszen a városi környezetben bonyolított futamok komplex szervezést igényelnek, főleg, ha nem hazai terepen, hanem közel 80 km-re van a helyszín.

Emellett az országos bajnokság világranglista futammal és a Magyar Honvédség tájékozódási futó bajnokságával is kiegészült, ráadásul a VHS kiemelt célként kezelte a sportág szélesebb körben való népszerűsítését is. Ennek érdekében – a tájfutás hazai történetében egyedülálló módon – helyszíni LED-falas és online élő közvetítés, illetve GPS-es nyomkövetés is fokozta a szurkolói élményt.

A közel egyéves, megfeszített szervezőmunkának, Győr lenyűgöző belvárosának, a színvonalas pályakitűzésnek és a minden tekintetben magasra tett mércének köszönhetően végül olyan bajnoki hétvégét sikerült zárni a veszprémi egyesületnek, melyre azóta is folyamatosan érkeznek a pozitív visszajelzések.

A VHS érmes váltói - Fotó: Bálint MónikaA VHS érmes váltói - Fotó: Bálint Mónika

A rendezésen kívül méltán lehetünk büszkék az utánpótlás versenyzőkre, akik a rekordszámú – közel 1200 fős – mezőnyben ismét kimagaslóan teljesítettek, különösen az N16-os és V18-as kategóriában mutatva meg dominanciájukat.

Szombat délelőtt zajlottak a selejtezők, melyek helyszínét a Sziget városrész parkjai és lakótelepei adták. A gyors futást lehetővé tévő pályákon jellemzően az esélyesek jutottak tovább a délutáni döntőbe, amire a belváros udvaraiban és a Káptalandomb sikátoraiban került sor. A rendezők még olyan „ínyencséggel” is kedveskedtek a sportolóknak, hogy a Győri Egyházmegye támogatásának köszönhetően, kizárólag a verseny kedvéért a laikusok számára egyébként nem látogatható egyházi ingatlanokat is megnyitottak.

Vasárnap a győri Széchenyi Egyetem campusa adta a sprint országos váltó bajnokság helyszínét, a gyors pályákat néhány cselesen elhelyezett pont fűszerezte, és a nagy épülettömbök megkerülésekor a legoptimálisabb útvonalválasztás jelentette a fő feladatot. A VHS versenyzői itt is kitettek magukért, több dobogós és bajnoki pontszerző helyet is elértek.

A rövidtávú ob veszprémi A-döntős eredményei:

F14: 13. Nagy Bence
F16: 3. Barát Miklós, 14. Szalontai Soma, 17. Blaskó Benedek, 21. Kovács Jeromos
F18: 5. Bálint Ádám
F20: 6. Bálint Benedek

N14: 13. Heizer Alíz
N16: 1. Máramarosi Rita, 2. Lantai Lili, 3. Engi Lilien, 4. Gaschler Emma, 5. Ódor Laura, 12. Máramarosi Anna
N18: 10. Pegán Ágnes, 13. Szalontai Sára
N20: 6. Lantai Boróka
N21: 3. Mérő Dominika

A sprint országos váltó bajnokság veszprémi pontszerző eredményei:

V18: 1. Lantai Lili, Barát Miklós, Bálint Ádám, Máramarosi Rita, 2. Engi Lilien, Angyal Dániel, Kovács Márk, Ódor Laura, 10. Máramarosi Anna, Szalontai Soma, Blaskó Benedek, Gaschler Emma
V21: 5. Lantai Boróka, Bálint Gergő, Bálint Benedek, Mérő Dominika
V105: 8. Tóth Attila, Gaschler-Gyeviki Nóra, Vajda Zsolt
V135: 7. Máramarosi István, Széplaki Erika, Bálint Bence
V195: 2. Horváth Tivadar, Kaszásné Boa Ágnes, Bikki Sándor, 5. Korbély Tibor, Böröczkyné Makai Anna, Bacsó Attila

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.