2021. november 30.
//
András, Andor névnap

Rendőrkézen a betörők

2021. október 8. 7:38
police.hu
A Veszprémi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett két férfit.

A sértett 2021. szeptember 22-én tett feljelentést a Zirci Rendőrőrsön arról, hogy az egyik bakonyi kistelepülésen található, felújítás alatt lévő házából szerszámgépek, szerszámok és építőanyagok tűntek el többszázezer forint értékben. A rendőrség széleskörű adatgyűjtést végzett, amely egy 30 éves hajmáskéri lakoshoz vezetett - közölte honlapján a rendőrség.

A fiatalembert a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. október 4-én elfogták és őrizetbe vették. A férfit gyanúsítotti kihallgatásán három másik, szintén a környéken elkövetett lopás miatt is felelősségre vonták a nyomozók. A rendőrök tovább folytatták a nyomozást, így eljutottak a hajmáskéri elkövető társához, egy 17 éves győri férfihoz. Az egyenruhások a fiatalkorút 2021. október 6-án elfogták, és gyanúsítottként kihallgatták. A két elkövető a megalapozott gyanú szerint több mint kétmillió forint értékben lopott el elsősorban műszaki cikkeket, szerszámgépeket több ingatlanból és egy gépkocsiból.

A Veszprémi Rendőrkapitányság lopás bűntett miatt folytat büntetőeljárást az őrizetben lévő elkövetők ellen, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.

vehir.hu