Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Október végéig ismét várja a kreatív művészeti-kulturális ötleteket az EKF

2021. október 12. 13:39 // Forrás: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program
Október eleje óta ismét nyitva a pályázati kapu: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program várja azokat az ötletterveket, kreatív kezdeményezéseket, amelyek tovább tudják majd színesíteni a felvezető 2022-es év kulturális kínálatát és ezzel jó alapot adnak a 2023-as programévhez. A felhívás több újdonságot is tartalmaz, amelyek egyrészről gyorsítják és megkönnyítik a programgazdák előkészítő munkáját, másrészről azt segítik, hogy a pályázatok minél jobban kapcsolódjanak az EKF célkitűzéseihez, elveihez.

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. elindította a 2022-es év kulturális-művészeti programjainak válogatását, amelyre olyan izgalmas, új vagy megújulni képes kezdeményezéseket vár, amelyek színesítik, kiegészítik és gazdagítják a már most is nagyon sokszínű EKF Programot.

A pályázatokat az EKF 7 fő témájában várja: ezek azAz első fordulóban az ötletpályázatok elektronikus benyújtásának határideje: 2021. október 31. A második fordulóban a kidolgozott projekttervek elektronikus benyújtásának határideje: 2021. december 10. Fontos, hogy a projekttervet csak az első fordulóban sikeres ötletek benyújtói dolgozhatják ki. Az ötletpályázat sikere azonban nem garantálja automatikusan a második forduló sikerét és önmagában még nem jár támogatással.

  • irodalom;
  • a színház és tánc;
  • a képzőművészet, fotóművészet és design;
  • a zene;
  • a kultúrtáj és Balaton-ökológia;
  • a helytörténet és kulturális emlékezet;
  • valamint a közösség és ifjúság.

A hét területhez nagyon konkrét célok és már futó programok tartoznak – ezek bemutatása, pontos leírása megtalálható az EKF hivatalos honlapján ezen a linken.

fotó: VEB2023 EKFfotó: VEB2023 EKF

A most közzétett pályázat során olyan programok, események és kulturális célú fejlesztések kaphatnak támogatást, amelyek bevonják a helyi közösségéket, túllépnek az általános kulturális-művészeti célkitűzéseken, ugyanakkor nemzetközi mércével is látványos eredményeket tudnak felmutatni.

A megújult pályázati rendszerben könnyebben, gyorsabban lehet egy jó elképzeléssel sikeresen csatlakozni az EKF programjához: a korábbi összetett űrlapok helyett most egy rövid ötletpályázattal indul a folyamat. Ez segít a pályázóknak pontosítani és konkretizálni az ötleteiket, megtalálni a megfelelő kapcsolódási pontokat vagy megvalósítható célokat választani. Az első fordulón sikeresen szereplő pályázók kapnak aztán lehetőséget a kidolgozott projektterv benyújtására, amelyhez már személyes konzultációt is igénybe tudnak venni. A folyamatot tovább könnyíti, hogy idén ősztől szinte papírmentesen és teljesen online módon lehet pályázatot benyújtani.

Az első fordulóban az ötletpályázatok elektronikus benyújtásának határideje: 2021. október 31. A második fordulóban a kidolgozott projekttervek elektronikus benyújtásának határideje: 2021. december 10. Fontos, hogy a projekttervet csak az első fordulóban sikeres ötletek benyújtói dolgozhatják ki. Az ötletpályázat sikere azonban nem garantálja automatikusan a második forduló sikerét és önmagában még nem jár támogatással.

Az EKF-nél azt ígérik, a korábbiakhoz hasonlóan több módon is segíteni fogják a pályázatok sikeres elkészítését. Az EGYÜTT OKOSABB nevű rendezvényeiken a pályázat megírásában és a költségek tervezésében tudnak segíteni. Ezek helye, időpontjai:

  • 2021. október 21, 16.00 Tapolca, Hősök tere 15.
  • 2021. október 28, 16.00 Siófok, Fő tér 1. (II. emelet, Balaton terem)
  • 2021. november 19, 16.00 Várpalota, Thury Vár, Márvány Terem

fotó: VEB2023 EKFfotó: VEB2023 EKF

A pályázatok sikeres elkészítését online konzultációval is segíteni fogják. A tervezett időpontok:

  • 2021. október 14. – csütörtök 12.00-14.00
  • 2021 október 15. – péntek 08.00h-09.00
  • 2021 október 19. – kedd 15.00h-18.00
  • 2021 október 21 – csütörtök 08.00h-09.00

Jelentős érdeklődés esetén további online konzultációs időpontokat hirdetnek meg, és időpontot hamarosan honlapjukon keresztül is lehet foglalni. A felhívással kapcsolatos kérdésekre az alábbi címen is kaphatnak választ a pályázók: palyazat@veszprembalaton2023.hu

Az EKF keretében jelenleg is futnak pályázati konstrukciók, ilyen a KultHáló Program, a Pajta Program és az Utcakép Program.

 

Az EKF látványos infógrafikával is segíti a leendő pályázók dolgát, amit az alábbiakban böngészhetnek.

vehir.hu
további cikkek
Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. 2024. március 29. 2:41 Jótékonysági akcióval zárta sikeres évét a Privát Veszprém programsorozat Privát Veszprém Jótékonysági akcióval zárta sikeres évét a Privát Veszprém programsorozat Adománygyűjtő és -átadó akcióval ért véget a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretében megvalósult Privát Veszprém (PV) programsorozat. A sokszínű és kreatív programsorozat a veszprémiek közösségében rejlő összetartó erőt mutatta meg, így nem véletlenül nevezte egy újság Európa Kulturális Fővárosa „legveszprémibb” projektjének. A város múltja családtörténeteken keresztül is láthatóvá vált: fotógyűjtemények, köztéri installációk, nagymúltú veszprémi emberek interaktív szobrai, privát fotóalbummá átlényegülő buszmegállók és híres üzletek kirakatainak újjáélesztése mellett gyönyörű fotóalbummal emlékezett meg Veszprém városa jeles eseményeiről és meghatározó történelmi személyiségeiről. 2024. március 13. 12:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.