2021. november 29.
//
Taksony névnap

Táskákat rabolt, fémes tárggyal fenyegetőzött

2021. október 12. 8:29
A veszprémi rendőrök a bejelentést követően azonnal elfogták a 35 éves ukrán állampolgárt.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. október 8-án késő este, hogy Veszprém egyik parkjában egy idegen nyelven beszélő férfi megtámadott két fiatalt, és elvette mindkettőjük táskáját – írja a police.hu.

Az eljárás adatai szerint a fiatalember kiabált és ütő mozdulatokat tett a sértettek irányába, akik ennek hatására átadták a hátizsákjukat. Az elkövető a táskákkal elfutott, de a két sértett távolról követni kezdte őt egy játszótérig. Itt két ismeretlen személy segített a fiataloknak visszaszerezni hátizsákjaikat. Ekkor azonban az ukrán állampolgár üldözőbe vette az egyik sértettet, majd az egyik zsákutcában, egy fémes színű tárggyal a kezében fenyegető mozdulatokat tett felé. Az időközben értesített rendőrök az elkövetőt elfogták, és előállították a helyi rendőrkapitányságra.

A 35 éves férfit őrizetbe vették, és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai kezdeményezték az ukrán állampolgár letartóztatásának indítványozását az ügyészségen. 

vehir.hu