2022. július 1.
//
Annamária névnap

Továbbjutott a Hepp Kupában a Veszprém

A Veszprém KK magabiztosan jutott a legjobb harminckettő közé a Hepp Kupában, miután szerda este idegenben verte az NB II-es MVM-OSE Lions II. csapatát.

Szerdán a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában is megkezdte szereplését a Veszprém Kosárlabda Klub, melynek ellenfele a legjobb harminckettő közé jutásért az NB II-es MVM-OSE Lions II. csapata volt.

Mivel a versenykiírás szerint a továbbjutás egy meccsen dőlt el és idegenbeli találkozóról beszéltünk, az osztálykülönbség ellenére is volt tétje az összecsapának és nagy koncentrációt igényelt a bakonyi együttestől, amelyben betegség miatt többen sem voltak bevethetőek.

A veszpremkosar.hu tudósítása szerint az első negyed kezdetén még fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán Dancsecs gyors öt pontjának köszönhetően elhúzott a Veszprém. Az azt követő percekben a jó védekezésének és az abból szerzett könnyű kosarainak és büntetőinek köszönhetően a vendégek tíz pont fölé növelték az előnyüket, állva hagyva az Oroszlány II. csapatát (7. perc: 8:22). Az utolsó három percben azonban a hazaiaknak jött ki jobban a lépés és sikerült tíz pont alá visszakerülniük a negyed végére (10. perc: 17:26).

Fotó: Fux Marcell – veszpremkosar.hu (archív)Fotó: Fux Marcell – veszpremkosar.hu (archív)

A második etap kezdetén felváltva este a kosarak, ám három perc után ismét kétszámjegyű volt a távolság (13. perc: 23:33). A negyed középső szakasza viszont a hazaiaknak sikerült jobban, akik négy pontra feljöttek (17. perc: 36:40). Ekkor azonban a Veszprém gyorsan megrázta magát, dobott egymás után két triplát, így a hazaiak mestere, Kláris Zoltán időt kért. A félidő utolsó perce Tóth támadó lepattanójával és szép centerjátékával indult, ám az oroszlányiaknak erre gyors öt pont volt a válasza, amire még érkezett egy vendég kosár (20. perc: 46:53).

A második félidőt a hazai együttes kezdte jobban, aminek köszönhetően felzárkóztak négy pontra. Ám a Veszprém összeszedte ekkor a védekezését, miközben dobott két hármast, és ismét tíz volt közte (25. perc: 54:64). A következő percekben a Veszprém próbált volna jobban ellépni, de a hazaiak tartották a tízpontos, még belátható távolságot. Így aztán hiába tett a Veszprém tizennégy egységet is közé, a negyed utolsó percének elejére ismét csak egy tízes volt az előny, amelyből aztán tizenkettő lett a kis szünetre (30. perc: 67:79)

Az utolsó felvonás első két percében a Szabó-Horváth-Tóth trió vezetésével a vendégek kiválóan védekezve és gyors, pontos támadásokat végrehajtva jelentős, tizennyolc pontos előnyre tettek szert. Érkezett is a hazai időkérés (32. perc: 67:85). A Veszprém remekül lepattanózott, és ha kellet, türelmesen játszotta végig a támadásait egy-egy pontos saroktripláig. Fontos megjegyezni, hogy a Veszprém az egész mérkőzés idején pihentette Nebojsa Djukicsot, Madár Andrást és Glatz Somát. A negyed közepére azonban kissé elkényelmesedtek a vendégek, és viszonylag hamar kilenc pontra olvadt az előnyük. Időt is kért ekkor Martin Blaho mester (36. perc: 81:90). A találkozó utolsó percére is megmaradt ez az előny, hiszen addig felváltva estek a kosarak. Szabó két pontos büntetője fél perccel a legvége előtt tizenegy, majd Tóth duplája tizenhárompontos fórt eredményezett a zárásra. A Veszprém magabiztosan jutott a legjobb harminckettő közé a Hepp Kupában (86:99).

Férfi kosárlabda, Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 2. forduló
MVM-OSE Lions II.–Veszprém Kosárlabda Klub 86:99 (17:26, 29:27, 21:26, 19:20)
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Játékvezetők: Földesi Marcell és Káli Szabolcs

Edzői értékelés

Nem volt ez egy könnyű mérkőzése a számunkra, mivel csak hét játékost tudtam ma forgatni. De nem akarok kifogást keresni, hiszen védekezhettünk volna sokkal jobban is, több egyéni felelősséget vállalva. Remélem, tanulni fogunk a hibáinkból, nem ismételjük meg őket és mindenki egészséges lesz a következő meccsünkre.

– nyilatkozta Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás a 2. 2022. május 13. 19:30 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK TF-BP 92-80
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás a 1. 2022. május 11. 20:30 Budapest, Sport 11 Sportcentrum TF-BP Veszprém KK 115-85
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás 2. 2022. május 7. 18:30 Budapest, Gabányi László Sportcsarnok MAFC Veszprém KK 105-86
előző események betöltése