2022. január 18.
//
Piroska névnap

Előtérbe került a sport a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem, a VESC és a székesfehérvári MÁV Előre SC együttműködési megállapodást kötött – jelentették be a felek szerdán.

Portálunk, a vehir.hu korábban már több ízben is pedzegette, hogy a Veszprémi Egyetemi SC tárgyal az együttműködésről a nívós múltú székesfehérvári klubbal, a MÁV Előre SC-vel. A paktumot szerdán délután a felek hivatalosan is bejelentették: a Pannon Egyetem is csatlakozott a kooperációhoz.

Dr. Gelencsér AndrásDr. Gelencsér András

Dr. Gelencsér András, a PE rektora elmondta, intézményükben a sport mindig is megkülönböztetett figyelemben részesült, de ezzel az együttműködéssel újabb lépést tettek annak az irányába, hogy az egyetem sportközpontúvá válhasson. Gelencsér hozzátette, az intézmény teljes mellszélességgel, egyéni tanrenddel is támogatja majd az aktív sportot végző tanulóit, hiszen a hivatás megszerzése éppen olyan fontos, mint a sprotlói karrier fenntartása. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben más egyesületekkel is hasonló partnerségi megállapodást tudnak majd kötni.

Dr. Tálos Péter LászlóDr. Tálos Péter László

Dr. Tálos Péter László, a székesfehérvári MÁV Előre SC elnöke rámutatott, klubjuk kiemelten a röplabdával foglalkozik. Megtudhattuk, felnőtt szinten mindkét nemben NB I-es csapattal rendelkeznek. Tálos hangsúlyozta, utánpótlás neveléssel kiemelten foglalkoznak, ehhez pedig olyan életpályamodellt szeretnének biztosítani, amely valódi értéket képvisel. Elmondta, a veszprémi egyetemmel való együttműködésük erre remek lehetőséget teremt. Hozzátette, a VESC-el való partnerségből a játékosok is profitálhatnak, hiszen a klubok röplabdázókkal is segítenék egymást is jövőben.

Szokolik GergelySzokolik Gergely

Szokolik Gergely, a VESC ügyvezető elnöke hangsúlyozta, hatalmas örömöt jelent számukra az együttműködés. A Pannon Egyetemmel való régmúltú partnerséget szintén méltatta. Úgy fogalmazott, az intézmény és az egyesület évtizedek óta működik boldogan egymás mellett. Reményét fejezte ki, hogy a MÁV Előre becsatlakozásával a VESC működés terén is sokat tanulhat majd a patinás székesfehérvári klubtól.

Csillag ZsoltCsillag Zsolt

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja zárásként ismertette, napjainkban egy felsőoktatási intézménynek nemcsak az oktatás terén kell élen járnia. Kiemelte, a Pannon Egyetem felvette a versenyt a külföldi egyetemekkel is, hiszen a kutatásfejlesztés, az innováció és a sport terén is folyamatos fejlődést mutat. Reményét fejezte ki, hogy a sportok, az egészséges életmód előtérbe helyezésével még több tanulót tudnak majd az országból Veszprémbe vonzani.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Kiválasztották a Pannon Egyetem hivatalos borát
Kiválasztották a Pannon Egyetem hivatalos borát
A szenátus a Pannon Egyetem borának a Bogáromi Borbirtok BalatonBort választotta 2021. december 17. napjától 2022. június 30. napjáig.
2021 nehéz, de eredményes év volt a Pannon Egyetem életében
2021 nehéz, de eredményes év volt a Pannon Egyetem életében
Navracsics Tibor és Gelencsér András az egyetem központi karácsonyi ünnepségén beszélt az elmúlt évről.
Leomlik a kerítés az egyetem és a város között - a legnagyobb belvárosi park jön létre
Leomlik a kerítés az egyetem és a város között - a legnagyobb belvárosi park jön létre
A Zöld város projekt lényege, hogy megszűnik a fizikai korlát az egyetem alsó kampusza és az Erzsébet-liget között, egy egybefüggő zöldövezet jön létre, a parkolóhelyek száma a kétszeresére nő, viszont eltűnnek a föld alatt, a Kálvária-domb pedig új szabadidős lehetőségeket kínál majd. Új kávézóval, játszótérrel, okospadokkal is találkozhatnak majd a veszprémiek hamarosan. A munkák a jövő héten indulnak.
Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt.
Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt.
A Pannon Egyetem és a Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. együttműködési megállapodást írt alá 2021. december 9-én, csütörtökön 11:30 órától a Pannon KözTéren.
Izgalmakkal teli futballmeccseket vívtak a veszprémi egyetemen
Izgalmakkal teli futballmeccseket vívtak a veszprémi egyetemen
A Pannon Egyetem idei kispályás labdarúgó-bajnokságának győztese a Büfészakosok csapata lett. Az esemény a felsőoktatási intézmény és a Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködésével valósulhatott meg.