2022. január 26.
//
Vanda névnap

45 év után új liftet kap a rendelőintézet

Lecserélik a rendelőintézet elavult liftjét, néhány hónapon belül új, korszerű felvonót állítanak szolgálatba, melynek költségeihez az önkormányzat is hozzájárul.

18,5 millió forint értékben új liftet építenek be a rendelőintézetben, a költségekből 6,1 millió forintot a veszprémi önkormányzat áll – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester és dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. 

dr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyuladr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyula

A főigazgató rámutatott, hogy a már 45 éves lift gyakran meghibásodott, megérett a cserére, annál is inkább, mert az intézményt mozgásukban korlátozott, vagy idős koruk miatt nehezebben mozgó betegek is gyakran felkeresik, így fontos az akadálymentes közlekedés biztosítása a szintek között. 

Megérett a cserére a negyvenöt éves liftMegérett a cserére a negyvenöt éves lift

Az új lift – amit a tervek szerint néhány hónapon belül átadhatnak – a jelenlegi négy helyett 9 embert tud majd szállítani, automata külső-belső ajtóval üzemel, környezetbarát technológiával készül, a korábbi liftnél jóval kisebb energiafogyasztású, kerekesszékkel is könnyen használható, a gyengénlátók számára Braille-írással is ellátják a nyomógombokat. 

A polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződéstA polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződést

A polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződést. Porga Gyula ekkor elmondta: az önkormányzatnak fontos feladata az alapszintű ellátórendszer üzemeltetése és infrastrukturális fejlesztése, az elmúlt 4-5 évben 450 millió forint értékben ruházott be a város ezen a területen, számos háziorvosi rendelő megújult. A Komakút téri rendelőintézet liftjének cseréje jól illeszkedik ebbe a sorba, nem véletlen, hogy az anyagi hozzájárulást a közgyűlés is megszavazta.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Technikaversennyel kezdik a toborzást a Szakiparkba
Technikaversennyel kezdik a toborzást a Szakiparkba
Veszprém megyei általános iskolák 6-7-8. osztályos tanulói számára hirdet versenyt a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az önkormányzattal és a VKSZ Zrt.-vel karöltve, melynek célja a fémmegmunkálásra épülő szakmák, valamint a hamarosan elkészülő Szakipark népszerűsítése.
Romlott a levegő minősége az ország több pontján
Romlott a levegő minősége az ország több pontján
Ajkán egészségtelennek minősítette a levegőt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán.
Hivatalos: Ovádi Péter lesz a Fidesz jelöltje áprilisban
Hivatalos: Ovádi Péter lesz a Fidesz jelöltje áprilisban
A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni választókerületi jelöltekről - jelezte közleményében a párt.
Hamarosan megnyílhat a felújított Kinizsi-vár
Hamarosan megnyílhat a felújított Kinizsi-vár
Tavaly minden eddiginél többen látogatták a magyarországi kastélyokat, idén tíz hazai felújított létesítmény nyílik meg nyár végéig, köztük a nagyvázsonyi is- írja a Turista magazin.
Költségvetési csalás bűntette is felmerülhetett Kész Zoltán 2015-ös kampánya során
Költségvetési csalás bűntette is felmerülhetett Kész Zoltán 2015-ös kampánya során
Tiltott pártfinanszírozás lehetősége is felmerülhetett a 2015-ös veszprémi időközi országgyűlési választás során Kész Zoltán kampánya körül. A PestiSrácok információi szerint a NAV költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt már nyomoz az ügyben, amelynek hátterében Czeglédy Csaba, Gyurcsány egyik közeli embere is feltűnik.