Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

45 év után új liftet kap a rendelőintézet

2021. október 21. 9:38
Lecserélik a rendelőintézet elavult liftjét, néhány hónapon belül új, korszerű felvonót állítanak szolgálatba, melynek költségeihez az önkormányzat is hozzájárul.

18,5 millió forint értékben új liftet építenek be a rendelőintézetben, a költségekből 6,1 millió forintot a veszprémi önkormányzat áll – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester és dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. 

dr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyuladr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyula

A főigazgató rámutatott, hogy a már 45 éves lift gyakran meghibásodott, megérett a cserére, annál is inkább, mert az intézményt mozgásukban korlátozott, vagy idős koruk miatt nehezebben mozgó betegek is gyakran felkeresik, így fontos az akadálymentes közlekedés biztosítása a szintek között. 

Megérett a cserére a negyvenöt éves liftMegérett a cserére a negyvenöt éves lift

Az új lift – amit a tervek szerint néhány hónapon belül átadhatnak – a jelenlegi négy helyett 9 embert tud majd szállítani, automata külső-belső ajtóval üzemel, környezetbarát technológiával készül, a korábbi liftnél jóval kisebb energiafogyasztású, kerekesszékkel is könnyen használható, a gyengénlátók számára Braille-írással is ellátják a nyomógombokat. 

A polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződéstA polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződést

A polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződést. Porga Gyula ekkor elmondta: az önkormányzatnak fontos feladata az alapszintű ellátórendszer üzemeltetése és infrastrukturális fejlesztése, az elmúlt 4-5 évben 450 millió forint értékben ruházott be a város ezen a területen, számos háziorvosi rendelő megújult. A Komakút téri rendelőintézet liftjének cseréje jól illeszkedik ebbe a sorba, nem véletlen, hogy az anyagi hozzájárulást a közgyűlés is megszavazta.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.