2022. augusztus 14.
//
Marcell névnap

Továbbjutott a Magyar Kupában a VESC

2021. október 20. 21:24
vesc.hu
A debreceni Eötvös DSE legyőzésével bejutott a legjobb tizenhat közé a női röplabda Magyar Kupában a CoreComm-VESC.

Azok után, hogy egy hete az Eötvös DSE adminisztrációs okok miatt nem érkezett meg Veszprémbe a Magyar Kupa selejtezőjének első mérkőzésére, szerdán Debrecenben már megküzdöttek egymással a felek.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a mérkőzés elején, de az első szett közepére 2-3 pontos előnyt harcolt ki a CoreComm-VESC. Az Eötvös DSE 14-14-nél érte utol csapatunkat, majd új erőre kaptak a veszprémi hölgyek, így nem csoda, hogy jött is az első hazai időkérés. A szünet után előbb egyenlítettek a debreceniek, később pedig a vezetést is átvették. Ezúttal Szokolikné Kalmár Judit kért időt, amiből végül a mieink jöttek ki jobban, megnyerve ezzel az első szettet.

A legjobb tizenhat között a Balatonfüred vár a VESC-re (archív fotó)A legjobb tizenhat között a Balatonfüred vár a VESC-re (archív fotó)

Ott folytatta a Veszprém a második felvonást, ahol azt az elsőben abbahagyta. Hamar négypontos előnyt harcoltak ki Hajós Alizék, amit az ellenfél hibáinak is köszönhetően tartani is tudott a VESC. Morgan Sherwin ásznyitása után már közte hat volt, majd szép lassan zárkózni kezdtek a hajdúságiak, de a mieinket ez sem zökkentette ki. A hajrában kevesebbet hibáztak, a 2:0-s vezetés pedig már biztos továbbjutást jelentett.

Élesebben kezdte a harmadik játékrészt a debreceni együttes, de 6-2 után elkezdett zárkózni a CoreComm-VESC. A szett közepén aztán megint elléptek a hazaiak, de Morgan Sherwin ponterős játékának köszönhetően 16:16-nél egyenlítettek a mieink. A szett hajrája nagy küzdelmet hozott. Előbb Courtney Huck nyitott egy ászt, majd Monteiro Giovana sáncolt fontos pillanatban, így végül ezt a felvonást is a veszprémi hölgykoszorú nyerte.

A CoreComm-VESC ezzel bejutott a legjobb 16 közé a Magyar Kupában, ahol a Balatonfüred vár majd a lányokra.

Női röplabda Magyar Kupa, selejtező, visszavágó:
Eötvös DSE–CoreComm-VESC (-23, -20, -23) 0:3
Vezette: Villás, Bodrogi
Eötvös DSE: Fehér 6, Takács 1, Araújo 16, Korompay, Tóth 9, Máté 2. Csere: Fehérvári 1, Papp (liberók), Berza 7
Vezetőedző: Szombathy András
CoreComm-VESC: Bozsó 7, Huck 2, Sherwin 20, Miklós 2, Monteiro 7, Hajós 6. Csere: Tóth, Iglói (liberók), Molnár-Pintér
Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

Edzői értékelés

Szokolikné Kalmár Judit: – Örülünk a győzelemnek, de még mindig az út elején vagyunk, hogy ennél lényegesebb kevesebb hibával játsszunk. Végig irányítani tudtunk a meccs folyamán, így a hullámvölgyeket is elbírta az eredmény. Sajnálom, hogy nem tudtam több játékosnak lehetőséget biztosítani, akkora előnyre nem tudtunk szert tenni.

vehir.hu
Szalai Csaba
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 6. 2022. május 8. 17:00 Veszprém, Táncsics Mihály Szakgimnázium CoreComm-VESC Eötvös DSE 3-1
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 5. 2022. május 1. 19:00 Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok Kispest CoreComm-VESC 3-1
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 4. 2022. április 24. 18:00 Jászberény, Bercsényi úti csarnok Jászberény CoreComm-VESC 3-2
előző események betöltése