2022. január 19.
//
Sára névnap

Fókuszban a foglalkoztatás

2021. október 22. 11:33
Nyolcadik alkalommal tartottak Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumot a „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében, ezúttal online formában.

A program aktuális információkkal látta el a résztvevőket a többi között a Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum működéséről, az eddig elért eredményekről.

Az online tanácskozás keretében szó volt a foglalkoztatási együttműködések, partnerségi kapcsolatok hosszú távú fenntarthatóságáról, valamint az üzleti szereplők, és a duális képzés kapcsolatáról is.

Az online-fórum résztvevői körbejárták a munkaerőpiac, a gazdaság jellemzőit. Bemutatásra kerültek a vállalt és eddig teljesült indikátorok, az összes helyi TOP projektbe bevontak aránya. A becsatlakozó vendégek tájékoztatást kaptak a partnerekkel való együttműködés lehetőségeiről, tapasztalatairól, a Szakképzési Centrummal és iskolákkal való kapcsolat erősödéséről, a mentorálás szerepéről, a munkáltatói márkaépítésről. Megismerhették a szakképzés fejlesztésének főbb lépéseit, a duális képzőhelyek és szakképzési munkaszerződés opcióját és a kamara szerepét a duális képzés megerősítésében.

A szakmai program keretében Angyalosy Edina Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztályának vezetője arról tájékoztatott, hogy eddig a foglalkoztatási paktumok keretében munkaerőpiaci programokban résztvevők száma a megyében meghaladta a 800 főt (824), míg a foglalkoztatási paktumok keretében 635 fő jutott álláshoz Veszprém megyében. A 2021. augusztusi adatok alapján egyébként Veszprém megyében a veszprémi (946 fő) és a pápai (890 fő) járásban tartja nyilván a legtöbb regisztrált álláskeresőt a kormányhivatal. A regisztrált álláskeresők száma a megyében meghaladja a 6300 főt (2021. augusztusi adat).

A járványhelyzetre tekintettel a foglalkoztatási fórumok a következő időszakban is online keretek között zajlanak, programokat és rendezvényeket egyelőre nem tartanak a megyében.

vehir.hu

További cikkek

Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát az Európai Néppárt (EPP) jelöltjét választották meg az Európai Parlament elnökének kedden a testület strasbourgi plenáris ülésén.
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
2021-ben megújult a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézménye a EFOP 4.1.2-17 pályázat keretében. Az elkészült beruházásról Dudás Zsolt intézményvezetőt kérdeztük.
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Sok fiatal számára fontos, hogy független legyen a szüleitől, de főiskolásként vagy ötödévesként ez nem mindig könnyű feladat. Ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap – ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre és az Acélkocka Altisztképzési Rendszerre is.
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Vállalkozói fórumot tartottak a héten.
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).