2022. augusztus 8.
//
László névnap

Hosszútávú medencés úszó ob: Rasovszky nyert tíz kilométeren

2021. október 22. 19:35
MTI
Papírforma sikerek születtek pénteken az úszók hosszútávú medencés országos bajnokságán, a 10 kilométeres versenyszámban.

A szegedi viadalon - az esemény honlapja szerint - a férfiaknál a táv nyíltvízi olimpiai ezüstérmese, Rasovszky Kristóf diadalmaskodott. A veszprémiek versenyzője közel másfél perccel előzte meg a második helyezett Gálicz Pétert, míg a harmadik némi meglepetésre a hátúszó specialista Telegdy Ádám lett.

Gálicz Péter, Rasovszky Kristóf, Telegdy Ádám - Fotó: MÚSZ FacebookGálicz Péter, Rasovszky Kristóf, Telegdy Ádám - Fotó: MÚSZ Facebook

A nőknél a Tokióban negyedik Olasz Anna hasonlóan simán győzött, megelőzve Rohács Rékát és Vas Lucát.    

Ez a viadal egyben selejtező a jövő májusban Fukuokában sorra kerülő világbajnokság nyíltvízi küzdelmeire. Rasovszky és Olasz védettséget élvez, a két "kiemelt" mellett Szegedről a négy-négy legjobb úszhat decemberben, az Abu-Dzabiban sorra kerülő világkupa-futamon. Onnan a két legjobb "jut tovább", akik között a februári dohai vk dönt: amelyikük ott előrébb végez, az indulhat a vb-n 10 km-en, a másik 5 és/vagy 25 km-en kap lehetőséget.

A szegedi versenyt követően a férfiaknál Kovacsics Márk, Betlehem Dávid, Gálicz Péter és Sárkány Zalán, míg a nőknél Rohács Réka, Vas Luca, Gál Kincső és Balogh Vivien küzd tovább a vb-részvételért.

Eredmények 10 km:

férfiak:
1. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 1:47:28.23 óra
2. Gálicz Péter (FTC) 1:48:48.73
3. Telegdy Ádám (Kőbánya Sport Club) 1:51:22.64

nők:
1. Olasz Anna (Szegedi Úszó Egylet) 1:58:07.28 óra
2. Rohács Réka (Kőbánya Sport Club) 1:59:38.83
3. Vas Luca (Szegedi Úszó Egylet) 2:00:27.07

vehir.hu

További cikkek

Három veszprémi úszó az Eb-csapatban
Három veszprémi úszó az Eb-csapatban
A Balaton Úszó Klub Veszprém három kiválósága, Rasovszky Kristóf, Kalmár Ákos és Betlehem Dávid is megméreti magát a magyar válogatott tagjaként az augusztus 11-én rajtoló római Európa-bajnokságon.
Megtartják szombaton a 40. Balaton-átúszást
Megtartják szombaton a 40. Balaton-átúszást
Szombaton megtartják a 40. Balaton-átúszást, a várható időjárás miatt érdemes lesz minél előbb startolniuk a résztvevőknek - közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-vel csütörtökön.
Betlehem ért elsőként célba, de Rasovszky a bajnok
Betlehem ért elsőként célba, de Rasovszky a bajnok
A címvédő Rasovszky Kristóf győzött a szegedi Maty-éren rendezett nyíltvizi úszó országos bajnokságon vasárnap.
Rasovszky Kristóf ezüstérmes a párizsi nyíltvízi úszó világkupaversenyen
Rasovszky Kristóf ezüstérmes a párizsi nyíltvízi úszó világkupaversenyen
A Balaton Úszó Klub Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf ezüstérmet nyert Párizsban a nyíltvízi úszók világkupaversenyén. Klubtársa, Betlehem Dávid centiméterekkel maradt le a bronzról.
Betlehem Dávid ötödik 10 kilométeren
Betlehem Dávid ötödik 10 kilométeren
A Balaton Úszó Klub Veszprém 18 éves kiválósága, Betlehem Dávid az ötödik helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében szerdán a Lupa-tavon zajló világbajnokságon.