Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért

2021. október 25. 11:52
Sok kicsi sokra megy alapon szervezték meg az egy éve alapított ProBono Veszprémért Egyesület munkáját helyi civilek, akik önkéntes munkájukkal segítik a különböző városrészek fejlődését, szépítését. Az elmúlt héten a Stadion utcában festették le az útszéli korlátokat a tagok, a jövőben pedig újabb akciókat tervez a veszprémi fiatalokból álló csapat.

A ProBono Veszprémért Egyesület tagságát főleg helyi fiatalok alkotják a 18-25 éves korosztályból. Amikor egy éve formálisan is létrehozták a civil szervezetet, azt a célt tűzték ki, hogy önkéntes munkával segítsék az egyes városrészek fejlődését, vagy, mint a pénteki akciójuk is mutatja, a leromlott állapotú köztéri emelek felújítását.

Ennek szellemében pénteken a Stadion utcában több korlátot is újramázoltak a fiatalok, amit a városrész önkormányzati képviselője, Csík Richárd is támogatott a szükséges festékek és eszközök beszerzésével.

Redling András, az egyesület tagja és a mostani önkéntes munka egyik résztvevője portálunknak elmondta, elsődleges céljuk, hogy olyan kisebb, mégis látványos munkákat csináljanak, amelyek egyszerűségük ellenére sokat lendítenek az adott városrész küllemén, élhetőségén.

Elsőként az egyetemi városrészben mutatták meg magukat, itt Csík Richárd, helyi képviselő rögtön a kezdeményezésük mellé állt, aki segítette megszervezni a munkát és összehangolni az önkormányzat és a VKSZ Zrt. illetékes szakembereivel.

A ProBono Veszprémért Egyesület azonban nem csak ebben a városrészben szeretne a jövőben tevékenykedni, tervben van, hogy a város minden részén legyenek tagjaik, akik a mostanihoz hasonlóan keresik a lehetőségeket és a feladatokat, hogy hol tudnak segíteni abban, hogy az ott élőknek még komfortosabbak legyenek a mindennapjai, tudtuk meg a már most aktív tagoktól.

Emellett a helyi középiskolásoknak is szeretnének lehetőséget kínálni, hogy az érettségihez szükséges kötelező civil önkéntes munkájukat hasznosan és a lakhelyük fejlődéséért végezhessék el.

A ProBono Veszprémért Egyesület következő akciója már rögtön rendhagyó lesz, ugyanis szintén az egyetemvárosban az Óvári Ferenc Baráti Körrel közösen egy lombhullató ünnepet szerveznek, ahol a megsárgult falevelek összegyűjtése mellett meglepetéssel is készülnek a helyi lakosoknak. Erről az akcióról hamarosan bővebben is fogunk írni.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Ugrálhatnak örömükben az iskolába visszatérő gyerekek Cholnokyváros Ugrálhatnak örömükben az iskolába visszatérő gyerekek Újrafestették a Cholnoky iskola előtt megkopott ugróiskolát, így az megszépülve, élénk színekkel fogadja a tanévet megkezdő gyerekeket.  2023. augusztus 29. 21:26 Így látnak minket, veszprémieket az európai fiatalok Ragyogók Így látnak minket, veszprémieket az európai fiatalok Sokszor és sokat beszéltünk már a veszprémi közösségről, a város vízióiról és arról a képről, amit meg szeretnénk mutatni magunkból Európának a kulturális főváros cím birtokában. Most húsz külföldről érkezett fiatal vall ugyanezekről, akik három héten keresztül voltak az EKF önkéntesei. Cikkünkből kiderül, melyik szeteotípiák igazolódtak be és melyeket dőltek össze a külföldiek szemében a veszprémiekről. 2023. augusztus 5. 12:10 Üdvözlet Tartuból - egy veszprémi lány segíti az észt EKF-programot önkéntesség Üdvözlet Tartuból - egy veszprémi lány segíti az észt EKF-programot Eck Izabella már több, mint négy hónapja él Észtországban, Tartuban. A fiatal veszprémi lány nem csak világot látni utazott el a balti országba, annál egy sokkal fontosabb feladata van, a tartui Európa Kulturális Főváros programban vesz részt önkéntesként. Kulturális tapasztalatokról, az észt emberekről és mindennapokról, valamint az ottani EKF-programról is beszélgettünk vele. 2022. június 6. 13:15 Ismét megszervezték az országos szemétszedő akciót önkéntesség Ismét megszervezték az országos szemétszedő akciót Tizedik alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb közösségi szemétszedő akcióját TeSzedd! néven május 2. és 8. között. 2022. május 6. 15:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.