2022. január 18.
//
Piroska névnap

Újraélesztik az Óváros téri piacot

Az Óváros tér egykor Veszprém egyik piactere volt. Vasárnaptól újraélesztik ezt a régi hagyományt.

Október 31-én, vasárnap nyitja meg kapuit az Óváros téri piac, amely eztán minden második vasárnap nyújt bevásárlási és kikapcsolódási lehetőséget a veszprémieknek és környékbelieknek. A piacon elsősorban a Bakony-Balaton régió őstermelőinek portékájából válogathatunk majd, de kisebb számban kézműves termékeket is találhatunk. 

A piacot kedden Porga Gyula polgármester és Mészáros Zoltán, az Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatói főtanácsadója mutatták be helyszíni sajtótájékoztatójukon. A polgármester rámutatott: az EKF-programban nemcsak a rég elhanyagolt, a városképet meghatározó ingatlanokat, hanem a közösségeket is szeretnék építeni, ehhez pedig nem is kell mindig új dolgokat megálmodni, elég visszanyúlni a rég megszakadt hagyományokhoz. Ilyen az Óváros téri piac is, amely hosszú időn át a veszprémiek és környékbeliek, a termelők és vásárlók állandó találkozási helye volt. Hozzátette: a kéthetente megrendezendő piacot már csak azért is optimistán várják a szervezők, mert az elmúlt években minden, kulturális programokhoz kötődően megrendezett vásár pozitív fogadtatásra talált. 

Piac az Óváros téren 1894-ben (Fortepan / Kiss László)Piac az Óváros téren 1894-ben (Fortepan / Kiss László)

Mészáros Zoltán hozzátette, hogy az igényes portéka mellett kiváló szabadidős program is várja azokat, akik vasárnap délelőtt kilátogatnak a térre; az első hétvégén a Nanana Dekor tart minifoglalkozásokat gyerekeknek. Az EKF foodtruckjaiban egymást váltják majd a gasztronómia jól ismert környékbeli képviselői, most vasárnap a balatonfüredi Villa Delikáté a terep. 

 

Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Sok fiatal számára fontos, hogy független legyen a szüleitől, de főiskolásként vagy ötödévesként ez nem mindig könnyű feladat. Ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap – ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre és az Acélkocka Altisztképzési Rendszerre is.
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Vállalkozói fórumot tartottak a héten.
A futsal fellegvárában rendezik a döntőt
A futsal fellegvárában rendezik a döntőt
A hétvégén a veszprémi Március 15. utcai sportcsarnok biztosít otthont a futsal diákolimpiai országos döntőjének, amelybe megyénkből két csapat is sikerrel kvalifikálta magát.
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).
Alkotóház épül Salföldön
Alkotóház épül Salföldön
Rendezvény- és alkotóház épül a Veszprém megyei Salföldön. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megújuló épületegyüttes a tervek szerint az év végére készül el - közölte pénteki salföldi sajtótájékoztatóján a program kormánybiztosa.