2022. január 27.
//
Angelika névnap

Megyei mestereket avattak

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 26 mesterlevelet adott át autószerelő, valamint gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő szakmákban csütörtök délelőtt.

-Ünnepelhetünk, hisz vannak vállalkozók és egyének, akik hajlandóak képezni magukat és a jövőbe fektetni- kezdte megnyitó beszédét Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a kamara által szervezett mesteravató ünnepségen csütörtök délelőtt Veszprémben. Mint mondta, Magyarországon történelmi hagyományai vannak a szakképzésnek, amely hosszú évek kihagyása után most ismét kezdi megtalálni helyét a képzési palettán. – Forradalmi időket élünk, hisz korábban különböző ideológiák akarták mentesíteni az embereket a szakképzés alól, az iskolarendszer átalakításával azonban látszik némi javulás, hisz sikerül felkelteni az ifjúság érdeklődését a szakmák és a technikumok iránt. Markovszky a mesterekhez szólva arra kérte őket, keltsék fel az érdeklődést és adják át azt a látásmódot következő generációknak, hogy megéri önmagukba fektetni és szakmát tanulni.

Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Csizmadia László, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozat alelnöke úgy fogalmazott, azok, akik most mesteroklevelet szereztek, bíznak magukban, a szakmájukban és a jövőben. Úgy látja a mesterdiploma feltételezi, hogy tulajdonosa nem csak magasabb szintet és intelligenciát képvisel, hanem kötelességet és felelősséget is jelent jövő és a szakmájuk iránt.

Bárány Balázs autószerelő mester az újonnan végzett mesterek nevében megköszönte a felkészítést és szervezést az iparkamarának, majd arról beszélt, a jövő nemzedékeiért is felelősséget vállalnak és utat mutatnak nekik, hisz látszik, hogy ma nagyobb szükség van a szakemberek tudására, mint valaha.ú

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 26 mesterlevelet adott át autószerelő, valamint gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő szakmákban, illetve 1 aranykoszorús mester oklevelet szakács szakmában.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Technikaversennyel kezdik a toborzást a Szakiparkba
Technikaversennyel kezdik a toborzást a Szakiparkba
Veszprém megyei általános iskolák 6-7-8. osztályos tanulói számára hirdet versenyt a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az önkormányzattal és a VKSZ Zrt.-vel karöltve, melynek célja a fémmegmunkálásra épülő szakmák, valamint a hamarosan elkészülő Szakipark népszerűsítése.
Romlott a levegő minősége az ország több pontján
Romlott a levegő minősége az ország több pontján
Ajkán egészségtelennek minősítette a levegőt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán.
Hivatalos: Ovádi Péter lesz a Fidesz jelöltje áprilisban
Hivatalos: Ovádi Péter lesz a Fidesz jelöltje áprilisban
A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni választókerületi jelöltekről - jelezte közleményében a párt.
Hamarosan megnyílhat a felújított Kinizsi-vár
Hamarosan megnyílhat a felújított Kinizsi-vár
Tavaly minden eddiginél többen látogatták a magyarországi kastélyokat, idén tíz hazai felújított létesítmény nyílik meg nyár végéig, köztük a nagyvázsonyi is- írja a Turista magazin.
Költségvetési csalás bűntette is felmerülhetett Kész Zoltán 2015-ös kampánya során
Költségvetési csalás bűntette is felmerülhetett Kész Zoltán 2015-ös kampánya során
Tiltott pártfinanszírozás lehetősége is felmerülhetett a 2015-ös veszprémi időközi országgyűlési választás során Kész Zoltán kampánya körül. A PestiSrácok információi szerint a NAV költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt már nyomoz az ügyben, amelynek hátterében Czeglédy Csaba, Gyurcsány egyik közeli embere is feltűnik.