Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Hatvanéves jubileumát ünnepelte a Bakony Fotóklub

2021. november 5. 21:41
Kiállítással ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját a Bakony Fotóklub pénteken az Agórában. A szervezet részére Brányi Mária átadta a májusban nekik ítélt Gizella-díjat.

Az elmúlt öt év munkáiból összállított kiállítás pénteki megnyitóján Mátyus Károly, a klub elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Mint visszaemlékezett, ő maga 2000 óta tagja a közösségnek, aminek tagjai azóta is számos pályázaton értek el sikereket, munkájukat több díjjal is elismerték. Az elnök köszönetet mondott az Agóra és az önkormányzat támogatásának is, akik mindig nyitott szívvel pártolták a szervezetet.

Brányi Mária alpolgármester  a kiállítást megnyitva rámutatott: az Agóra kiállítótermében valódi alkotásokkal találkozhatunk, amit fontos hangsúlyzoni, hiszen manapság mindannyunk zsebében ott a fényképezésre is alkalmas okostelefon, amivel napi szinten rengeteg fotót rögzítünk szinte gondolkodás nélkül, a kiállított képek mégis más minőséget képviselnek, nemcsak megmerevítenek egy pillanatot, hanem az alkotói gondolat is felsejlik bennük, gazdagabbak leszünk általuk.

Az alpolgármester átadta azt a Gizella-díjat is a klubelnöknek, amit a közösség a májusi Gizella-napokon vehetett volna át, ha a terveket nem húzta volna át a pandémia.

A Bakony Fotóklub 1961-ben alakult 12 taggal és jelenleg az Agóra Veszprém Kulturális Központban működik. Legfőbb feladatának a vizuális kultúrán belül a fotográfia népszerűsítését tekinti. A fotóklub alapítója és koordinátora a Pannónia Fotóművészeti Fórumnak, a Pannónia Szalonnak és a Pannónia Diaszalonnak, amely szervezet a Dunántúl és a történelmi Magyarország területén alkotó fotósokat fogja össze. 1983 óta tagja a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének.

A szervezet fotópályázatán a közösség minden évben megméretteti magát és évek óta mindig az első 10 legeredményesebb klub között szerepel. A tagok egy-egy mini-kiállítás keretében mutatkoznak be a közönségnek, évente pedig egy témát közösen dolgoznak fel. A kollektíva számtalan egyéni és kollekció díjat nyert hazai és nemzetközi pályázatokon. A tagok fontosnak tartják az utánpótlás nevelést ezért saját és vendég oktatókkal rendszeresen tartanak képzéseket, valamint ingyenes előadásokat a fotózás iránt érdeklődők számára. Programjaikkal a Veszprém-Balaton 2023 sikerességéhez is hozzá kívánnak járulni.

Kiváló Együttes-Veszprém Megye plakettje, Az év fotóművészeti alkotócsoportja, valamint a Veszprém Megyei Önkormányzat Pro Comitatu díjak büszke birtokosai. A 2011-es Nyári Fotóművészeti Egyetem rendezvényük Kiváló Rendezvény elismerésben részesült, elnyerték a magyarországi alkotóközösségnek adható legnagyobb elismerést, a Csokonai Vitéz Mihály közösségi díjat is. 2021-ben Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Veszprém város művészeti értékeinek létrehozásáért és megőrzéséért, valamint a város nemzetközi hírének öregbítéséért végzett kimagasló tevékenysége elismeréséül a Bakony Fotóklub részére Gizella-díjat adományozott. 

vehir.hu
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.