Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

A magyar férfi kézilabda-válogatott legyőzte a bosnyákokat

2021. november 5. 19:15 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-24-re legyőzte pénteken Bosznia-Hercegovinát a januári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében.

Eredmény:
Magyarország - Bosznia-Hercegovina 26-24 (14-11)
lövések/gólok:
45/26, illetve 45/24
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 6/3
kiállítások: 10, illetve 12 perc

Meglepetésre négy perc alatt 3-0-ra elléptek a jól védekező és hatékonyan támadó bosnyákok az érdi mérkőzésen, majd Mikler Roland védéseire alapozva a tizedik percben egyenlítettek a házigazdák (5-5). A túloldalon a német Flensburg kapusa, Benjamin Buric is remekül védett, ennek ellenére a 17. percben a magyar csapat átvette a vezetést (8-7).

Fotók: MTI/Szigetváry ZsoltFotók: MTI/Szigetváry Zsolt

Gulyás István szövetségi kapitány szinte minden poszton a legtapasztaltabb játékosoknak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban, de a vendégek időkérése után érkeztek a némileg jobb formában lévő cserék. Nagy László, a szakmai stáb tagja a meccs előtti napon elmondta, harcias, keményen védekező ellenfelet kerestek edzőpartnernek, és a mérkőzés képe alapján ebből a szempontból remek választás volt a bosnyák válogatott. Az agresszív védekezésből adódó büntetőket Máthé Dominik értékesítette, így csapata 14-11-re vezetett a szünetben.

A félidőben a magyar szövetség (MKSZ) operatív igazgatója, Novák András köszöntötte közelmúltbeli 75. születésnapja alkalmából Vass Sándort, aki játékosként 149 alkalommal szerepelt a válogatottban, tagja volt a müncheni olimpián nyolcadik és a moszkvai ötkarikás játékokon negyedik helyezett csapatnak. A válogatott az ő szövetségi kapitányi időszakában világbajnoki negyedik lett 1997-ben, illetve Európa-bajnoki hatodik egy évvel később. Edzői karrierjét követően 2004 és 2011 között az MKSZ alelnökeként dolgozott.

A második játékrész elején magyar oldalon egy poszt kivételével visszatértek a kezdőcsapat tagjai, ekkor az ellenfél csökkentette a hátrányát. A különbség akkor kezdett ismét nőni, amikor Mikler újabb védéseit követően gyors lerohanásokból tudtak gólokat dobni a magyarok (21-17). A bosnyákok a cserekapus Admir Ahmetasevic bravúrjaival tartották magukat, a hazaiak viszont kettős emberhátrányból is eredményesek voltak, és két perccel a vége előtt Hanusz Egon gólja eldöntötte a meccset.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Máthé Dominik volt öt góllal, Bánhidi Bence, Ancsin Gábor, Lékai Máté és Hanusz három-három alkalommal talált be. A túloldalon Luka Peric öt találattal zárt. Mikler Roland 13 védéssel járult hozzá a sikerhez.    

A két csapat ötödik egymás elleni mérkőzésén az ötödik magyar győzelem született.

Gulyás István a lefújás után úgy értékelt, hogy csapata sok hibával játszott, türelmetlen volt és számos helyzetet kihagyott.

"A bosnyákok higgadtan, lassan támadtak, emiatt lett rendkívül szoros meccs. Kicsivel több mint két hónap van még a hazai Eb-ig, sok munka áll még előttünk, de természetesen örülünk a győzelemnek" - fogalmazott a szakvezető.

A hétfőtől szombatig Budaörsön és Érden edzőtáborozó magyar együttes szombaton zárt kapuk mögött ismét megmérkőzik a bosnyák válogatottal nem hivatalos találkozón. Ezt követően a magyarok legközelebb december 16-ától készülnek együtt az Európa-bajnokságra, majd január 6-án Fehéroroszországgal játszanak edzőmérkőzést Tatabányán, két nappal később pedig Bahrein lesz az ellenfelük.

A 24 csapatos kontinenstornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe.

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Ez egy szerethető társaság Erről jut eszembe… Ez egy szerethető társaság Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára. 2024. március 19. 6:03 Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának férfi kézilabda-válogatott Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának Imre Bence szerint egy újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, hogy 12 év után ismét sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban. 2024. március 18. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.