Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az elmúlt években több mint 1,5 milliárd állami támogatás érkezett Hajmáskérre

2021. november 19. 11:33
A település az utóbbi három évben minden benyújtott pályázatán nyert-mondta Köbli Miklós polgármester a Jókai lakótelep új parkolójának átadásakor. A parkoló mellé fákat is ültettek.

56 millió forintból alakítottak ki és adtak át egy 5 ezer négyzetméteres, 164 férőhelyes aszfaltozott parkolót a hajmáskéri Jókai Mór lakótelepen csütörtök délután. A helyiek régóta igényelték a fejlesztést, melyet a kormány külön elbírálás alapján támogatott. A beruházással jelentősen javult a lakótelep és környékének parkolókapacitása. A parkoló mellé fákat is ültettek az Ovádi Péter parlamenti képviselő által elindított Unokáink Fája program keretében.

Javultak a Jókai Mór lakótelepen élők parkolási lehetőségei.Javultak a Jókai Mór lakótelepen élők parkolási lehetőségei.

-A parkolóépítés nem kötelező önkormányzati feladat, pályázati lehetőségek sincsenek, azonban Ovádi Péter képviselőnek köszönhetően a kormány külön elbírálás alapján támogatta az építkezést. A fejlesztéshez a hajmáskéri önkormányzat 6 millió forint önrészt biztosított - tájékoztatott Köbli Miklós polgármester a parkoló csütörtök délutáni átadóján. Hozzátette: az utóbbi időben a Magyar Falu programnak köszönhetően három utca járdáját (Rákóczi utca, Diófa utca, Petőfi Sándor utca) is sikerült megújítani 11,5 millió forint értékben.

-Ezzel a projekttel nem zárultak le a település és a lakókörnyezetének rendbetételét célzó munkálatok, hisz a jövőben faültetéseket és parkosításokat is tervezünk- mondta a polgármester, majd kiemelte, Hajmáskér az elmúlt 3 évben valamennyi benyújtott pályázatán nyert, amelynek köszönhetően több mint 1,5 milliárd állami támogatás érkezett a településre támogatások formájában. Az egyik legnagyobb volumenű fejlesztés az idén átadott tornacsarnok, melyet az egykori lovardából alakítottak ki.

Köbli Miklós polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő is fát ültetett az Unokáink Fája Program keretében. A választókörzet 25 településéből eddig 13-ban ültettek fát.Köbli Miklós polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő is fát ültetett az Unokáink Fája Program keretében. A választókörzet 25 településéből eddig 13-ban ültettek fát.

Ovádi Péter parlamenti képviselő és miniszteri biztos a parkoló átadóján azt mondta, Hajmáskér Veszprémhez hasonló cipőben jár, hisz a nagyberuházások már elkészültek (bekötőutak, útfelújítások, tornacsarnok), ezért azoknak a fejlesztéseknek jött el az ideje, amelyek a lakókörnyezetet érintik.
- A parkolóberuházás és a faültetés azt mutatja, hogy Hajmáskérnek és a lakótelepnek is van jövője. A jövőben minden olyan fejlesztést támogatni kell, amely az itteni emberek életét segíti. Sok igény és kérés merül fel, amelyeket lépésről lépésre kell megvalósítani, hisz fontos, hogy az emberek helyben tudjanak boldogulni-fogalmazott Ovádi Péter.

Az átadó után az Unokáink Fája Program keretében tíz fát ültettek a parkoló mellé, majd kötetlen beszélgetés keretében ötleteltek a jövőt érintő fejlesztési lehetőségekről.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
A magyar olyan, hogy levágják egy ágát, aminek a helyén új rügyeket növeszt A magyar olyan, hogy levágják egy ágát, aminek a helyén új rügyeket növeszt Hajmáskéren csütörtökön kora este tartották meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit felidéző ünnespéget. Az eseményen Ovádi Péter, országgyűlési képviselő mondott beszédet, aki kiemelte, a magyar nép olyan, mint egy földbe gyökerező erős fa, aminek letört ágaiból mindig új rügyek hajtanak ki. 2024. március 15. 10:02 Negyedik alkalommal mérték össze tudásukat a kolbászkészítők Negyedik alkalommal mérték össze tudásukat a kolbászkészítők Szombaton kilenc órától vette kezdetét Hajmáskéren a IV. Kolbászkészítő Verseny. A zsűrizés és a díjazás sem maradhatott el, miközben színvonalas fellépők feleltek a hangulatért. 2023. november 12. 8:17 Béke csak a szabadsággal együtt értelmezhető Béke csak a szabadsággal együtt értelmezhető Elkezdődtek az október 23-ai megemlékezések Veszprémben és a környező településeken is. Hajmáskéren a helyi iskola diákjai adták elő az ünnepi műsort, Ovádi Péter, országgyűlési képviselő pedig arról beszélt többek közt, hogy próbáljuk meg beleélni magunkat az 56-os hősök hgelyzetébe és gondolkodjunk el, mi hogyan cselekedtünk volna! 2023. október 21. 0:24 Kistelepülések találkoztak a barátságos futballtornán Kistelepülések találkoztak a barátságos futballtornán Négy település csapatainak részvételével rendeztek amatőr kispályás futballtornát Hajmáskéren szombaton.    2023. augusztus 6. 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.