2022. augusztus 14.
//
Marcell névnap

Az elmúlt években több mint 1,5 milliárd állami támogatás érkezett Hajmáskérre

2021. november 19. 11:33
A település az utóbbi három évben minden benyújtott pályázatán nyert-mondta Köbli Miklós polgármester a Jókai lakótelep új parkolójának átadásakor. A parkoló mellé fákat is ültettek.

56 millió forintból alakítottak ki és adtak át egy 5 ezer négyzetméteres, 164 férőhelyes aszfaltozott parkolót a hajmáskéri Jókai Mór lakótelepen csütörtök délután. A helyiek régóta igényelték a fejlesztést, melyet a kormány külön elbírálás alapján támogatott. A beruházással jelentősen javult a lakótelep és környékének parkolókapacitása. A parkoló mellé fákat is ültettek az Ovádi Péter parlamenti képviselő által elindított Unokáink Fája program keretében.

Javultak a Jókai Mór lakótelepen élők parkolási lehetőségei.Javultak a Jókai Mór lakótelepen élők parkolási lehetőségei.

-A parkolóépítés nem kötelező önkormányzati feladat, pályázati lehetőségek sincsenek, azonban Ovádi Péter képviselőnek köszönhetően a kormány külön elbírálás alapján támogatta az építkezést. A fejlesztéshez a hajmáskéri önkormányzat 6 millió forint önrészt biztosított - tájékoztatott Köbli Miklós polgármester a parkoló csütörtök délutáni átadóján. Hozzátette: az utóbbi időben a Magyar Falu programnak köszönhetően három utca járdáját (Rákóczi utca, Diófa utca, Petőfi Sándor utca) is sikerült megújítani 11,5 millió forint értékben.

-Ezzel a projekttel nem zárultak le a település és a lakókörnyezetének rendbetételét célzó munkálatok, hisz a jövőben faültetéseket és parkosításokat is tervezünk- mondta a polgármester, majd kiemelte, Hajmáskér az elmúlt 3 évben valamennyi benyújtott pályázatán nyert, amelynek köszönhetően több mint 1,5 milliárd állami támogatás érkezett a településre támogatások formájában. Az egyik legnagyobb volumenű fejlesztés az idén átadott tornacsarnok, melyet az egykori lovardából alakítottak ki.

Köbli Miklós polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő is fát ültetett az Unokáink Fája Program keretében. A választókörzet 25 településéből eddig 13-ban ültettek fát.Köbli Miklós polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő is fát ültetett az Unokáink Fája Program keretében. A választókörzet 25 településéből eddig 13-ban ültettek fát.

Ovádi Péter parlamenti képviselő és miniszteri biztos a parkoló átadóján azt mondta, Hajmáskér Veszprémhez hasonló cipőben jár, hisz a nagyberuházások már elkészültek (bekötőutak, útfelújítások, tornacsarnok), ezért azoknak a fejlesztéseknek jött el az ideje, amelyek a lakókörnyezetet érintik.
- A parkolóberuházás és a faültetés azt mutatja, hogy Hajmáskérnek és a lakótelepnek is van jövője. A jövőben minden olyan fejlesztést támogatni kell, amely az itteni emberek életét segíti. Sok igény és kérés merül fel, amelyeket lépésről lépésre kell megvalósítani, hisz fontos, hogy az emberek helyben tudjanak boldogulni-fogalmazott Ovádi Péter.

Az átadó után az Unokáink Fája Program keretében tíz fát ültettek a parkoló mellé, majd kötetlen beszélgetés keretében ötleteltek a jövőt érintő fejlesztési lehetőségekről.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Huszonöt éves a hajmáskéri nyugdíjas klub
Huszonöt éves a hajmáskéri nyugdíjas klub
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte szombaton a hajmáskéri Vadgesztenye Nyugdíjas Klub – igaz, egy évvel megkésve.
A hajmáskériek tudják, milyen a becsületért és igazságért kiállni
A hajmáskériek tudják, milyen a becsületért és igazságért kiállni
Hajmáskéren péntek este tartották az 1848-as szabadságharcra megemlékező ünnepséget. A rendezvényen Ovádi Péter, országgyűlési képviselő kiemelte, 1848-ban az ország népe együtt mozdult meg a függetlenségük kiharcolásáért, függetlenül származásuktól és társadalmi rangjuktól.
Ovádi: a baloldal a vidéket felszámolni, a kormány támogatni akarja
Ovádi: a baloldal a vidéket felszámolni, a kormány támogatni akarja
Hajmáskéren fórumozott Ovádi Péter a polgármesterrel, aki 24 év után először áll ki nyíltan országgyűlési képviselő mellett. Köbli Miklós szerint Hajmáskérnek elemi érdeke, hogy a Fidesz-KDNP maradjon kormányon
Kigyulladt a száraz aljnövényzet Hajmáskér külterületén
Kigyulladt a száraz aljnövényzet Hajmáskér külterületén
Több hektárt érint a tűz.
Traktorral gazdagodott, kultúrházat újított fel Hajmáskér
Traktorral gazdagodott, kultúrházat újított fel Hajmáskér
A művelődési ház felújítását és traktorbeszerzést finanszírozott a Magyar Falu Programban elnyert támogatásból Hajmáskér önkormányzata.