2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

A nők elleni erőszak megfékezéséért fénylett fel a Városháza

2021. november 26. 9:24
Narancsszínbe borult a veszprémi városháza csütörtök este, a homlokzaton pedig egy jelmondat volt olvasható: "Zonta sys no". A ZONTA Club és az önkormányzat közös figyelemfelhívó attrakciója a nők elleni erőszak világméretű problémájára hívta fel a figyelmet.

Évente négymillió nőt és leányt adnak el a világon, az erőszakos cselekedetek eredményeként pedig 60 millió nő tűnik el a statisztikák szerint. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján ezért Veszprém is felhívta a figyelmet az erőszak megelőzésére.

A ZONTA Clubbal közösen a Városházát narancs fénybe borították, amely szín az akció hivatalos jelképe, a "ZONTA says no" felirat pedig az erőszak megállítását hivatott erősíteni.

A kezdeményezés kapcsán Porga Gyula, polgármester is megszólalt a közösségi médiában. Mint fogalmazott: "Fontos, hogy a biztosítsuk a támogatói légkört, ahol a nőknek van bátorsága felszólalni és van ereje segítséget kérni, ebben is támaszt nyújt az évtizedes múlttal rendelkező női szervezet, a ZONTA."

Kapcsolódó cikk
Ideje véget vetni a nők elleni erőszaknak!
Évente négymillió nőt és leányt adnak el a világon, az erőszakos cselekedetek eredményeként pedig 60 millió nő tűnik el. Bár számos területen mutatunk előrelépést, a nők elleni erőszak még mindig hatalmas méreteket ölt, és ezen a pandémia sem javított. A veszprémi ZONTA Club most a várossal összefogva igyekszik felhívni a figyelmet az erőszak megelőzésére.
vehir.hu

További cikkek

Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Kormánybiztossá nevezték ki Ovádi Pétert, aki korábbi miniszteri biztosi feladatai után még magasabb szinten képviselheti a jövőben is az állatvédelmet.
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Elkészült az állványrendszer a vár alatti sportpályánál, ami a várnegyed megújításában játszik majd szerepet.
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet következményeinek csökkentéséért több intézkedésről is döntött a kormány.
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Dudaron, Nagyesztergáron, Szentkirályszabadján a helyi általános iskolák tornatermeit újították fel, Ősiben pedig tantermet modernizáltak az elmúlt időszakban. Minderre a Magyar Falu Program támogatásai révén volt lehetősége a tankerületnek, amelynek van olyan intézménye, ahol az utóbbi 5 évben megduplázódott a gyermeklétszám.
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".